Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 21 22 »

23 листопаду лідери учнівського самоврядування Державного навчального закладу «Мелітопольське вище професійне училище» Бекірова Сусана та Олійник Олена у супроводі методиста Ахтирської Г.М. відвідали святкування десятої річниці учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області, які відбулися у Будинку культури ім. Т.Г. Шевченка м. Запоріжжя.

Організаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області, учнівське самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.

З привітаннями та теплими побажаннями до учасників Форуму звернулися представники Запорізької обласної ради, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерова Тетяна Ярославівна, директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Паржницький Олександр Вікторович, депутати, голова Олександрівської районної організації «Товариства Червоного Хреста» та інші.

У ході святкового заходу відбулося нагородження грамотами Запорізької обласної ради, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької ... Читати далі »

Просмотров: 421 | Добавил: Sea | Дата: 24.11.2016 | Комментарии (0)

Зима у більшості людей асоціюється з новорічними святами, очікуванням дива і бажанням почати нове життя: стати успішніше, красивіше, підкорити нові вершини. 

Прагнення молодих майстрів допомагає реалізувати щорічний фестиваль перукарського мистецтва - «Снігова королева» від компанії ESTEL, який щорічно проводиться серед амбітних студентів-перукарів країни. Фінал конкурсу запланований на 7 грудня в столиці, а в листопаді по всій Україні проходять обласні відбіркові етапи. 

Однією з умов конкурсу була участь учнів-конкурсантів у семінарі, знайомство з технологіями марки ESTEL. 

14 листопада 2016 року на базі нашого навчального закладу був проведений другий етап конкурсу «Снігова королева 2016» за участі Мелітопольської філії «Еstel Україна» в Запорізькій області. В конкурсі вирішили прийняти участь учениці 27 та 37 групи: Олещенко Вікторія, Войтенко Ксенія, Крижко Анастасія, Суворова Тетяна. Вони заздалегідь продумали цілісний образ моделі,що поєднував усі складові образу: макіяж, костюм,зачіску, манікюр, аксесуари. типаж моделі відповідно до обраної номінації «Панк та Рок».

Для учасників був організований семінар «Ексклюзивний блонд» з в ... Читати далі »

Просмотров: 358 | Добавил: Sea | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

Як довго ждали ми… Уклін чолом народу,
Що рідну мову нам зберіг.
Зберіг в таку страшну негоду,
Коли він сам стоять не міг.
О. Олесь

Рідне слово є важливим засобом виховання людини. Кожен повинен прагнути до того, аби його мова стала досконалою, зрозумілою всім. Тобто він має оволодіти культурою мови. А це завдання можна реалізувати лише тоді, коли засвоїш основи мовної нормативності, навчишся користуватися багатством лексичних та стилістичних засобів мови, зможеш висловлювати думку логічно, ясно, доречно, доступно, виразно, багато, різноманітно, естетично. І щоб ці настанови стали реальними для кожного, ми заохотили наших учнів і всіх бажаючих писати кожного року радіодиктант національної єдності. Для реалізації цієї мети також була спрямована тематична класна година «Українське мовлення» (07.11.2016), впродовж якої учні спілкувалися українською в парах, групах, виправляючи помилки один одного. Свої знання української мови випробували 9 листопада, в День української писемності і мови, не тільки учні, а й викладачі (Маркевич О.Л., Ахтирська Г.М., Зубашенко Л.О.). Хоч і не було серед учасників ні переможених, ні переможців, за умовами радіодиктанту, але кож ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: Sea | Дата: 14.11.2016 | Комментарии (0)

У читальному залі центральної бібліотеки ім. М.Ю. Лермонтова м. Мелітополя 10 листопада 2016 року відбувся конкурс читців, присвячений Дню української писемності і мови. Учні Державного навчального закладу «Мелітопольське вище професійне училище» традиційно приймають участь у цьому заході. У конкурсі взяли участь учениці другого та третього курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)».  Олена Олійник прочитала вірш В. Чижової  «Моє коріння тут»,  Сусана Бекірова – вірш Усеинова С.М. «Мен анамнен лаф этем» (Я розмовляю з мамою) татарською мовою, Ксенія Войтенко – вірш  В.  Сосюри «Любіть Україну» англійською та українською мовами, Антоніна Костинська – вірш Н. Красоткіної  «Рідна мова» і    свій вірш «Люблю я мову калинову».

Костинська Антоніна отримала Почесну грамоту за ІІ місце у Конкурсі читців поезії «Я славлю тебе, мово солов’їна». Педагогічний колектив ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» отримав Подяку за вагомий внесок у справу патріотичного виховання молоді засобами українського літературного слова. 

Люблю я мову ... Читати далі »

Просмотров: 415 | Добавил: Sea | Дата: 11.11.2016 | Комментарии (0)

З 24.10.2016 р. по 28.10.2016 року в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» проводився Тиждень безпеки життєдіяльності.

24.10.2016 року інженер з охорони праці Василенко В.І. провела у групі № 11 класну годину на тему: «Правила поведінки  при виявленні маловідомих предметів ». Ця тема є актуальною в наш дуже непростий час.

У вівторок 25.10.2016 року творчі, найбільш художньо-обдаровані учні прийняли участь у конкурсі плакатів і листівок «Твоє життя – у твоїх руках», який був присвячений профілактиці нещасних випадків в побуті, дотриманню правил електробезпеки, пожежної безпеки, безпеці на дорогах, здоровому способу життя.

Переможцями цього конкурсу стали:
1 місце – гр. № 17 Кучер К., Белоцерковець К.;
2 місце – гр. № ТУ-21 Агошков І., гр. № 17 Шумун В., гр. № 11 Рудакова К.;
3 місце – гр. № 21 Лук’яненко А., Зинькович Я.

26.10.2016 року медсестра училища Пачева І.А. провела з учнями групи № 17 профілактичну бесіду на тему: «Я обираю здоров’я», яка була присвячена проблемам здорового способу життя серед учнів, попередженню куріння, вживання алкогольних напоїв, популяризації спорту та фізичних навантажень.

... Читати далі »
Просмотров: 473 | Добавил: Sea | Дата: 31.10.2016 | Комментарии (0)

В рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» який реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в місті Мелітополі впроваджується Громадський проект «Бюджет міських ініціатив» – бюджет участі. Бюджет участі є одним із механізмів співпраці влади і громадськості, підвищення довіри до влади та рівня вдоволення звичайних мешканців міста. Бюджет – демократичний процес, який надає можливості кожному жителю брати участь у розподілі коштів міського бюджету шляхом створення проектів для покращення міста та голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов'язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у голосуванні і спостерігати за тим, як проект реалізується в рамках бюджету наступного року. Реєстрація проектів відбувається на сайті  melitopol-online.gov.ua/projects.

З метою залучення молоді до демократичних процесів та активізації участі молоді у розбудові міста активісти учнівського самоврядування Державного навчального закладу «Мелітопольське ВПУ» Бекірова Сусанна, Олійник Олена, Олещенко Вікторія, а також викладач інформатики ... Читати далі »

Просмотров: 365 | Добавил: Sea | Дата: 26.10.2016 | Комментарии (0)

З 17.10.2016 по 21.10.2016  в Державному навчальному закладі «Мелітопольське ВПУ» проводився Тиждень верстатників. 

У понеділок 17.10.2016 викладач технології верстатних робіт Осикова О.П. провела виховну годину-презентацію на тему «Історія верстатобудування» для учнів групи № 11 та групи № 21. Учні з цікавістю ознайомились з історією верстатобудування починаючи з тих часів, коли людство добувало вогонь тертям загостреної палички, що є прототипом першого свердлильного верстата з ручним приводом і до сьогодення. Були підібрані відео матеріали всіх етапів розвитку верстатобудування.

18.10.2016 учні групи № ТУ-21 прийняли участь у конкурсі профмайстерності. Незалежне журі підвело підсумки конкурсу. З однаковою кількістю балів І місце вибороли учні Агошков Ілля, Палій Євген і Ліхачов Сергій, ІІ місце посів Лейнвебер Андрій, ІІІ місце – Тимофєєв Дмитро.

18.10.2016 учні груп № 11, 21, ТУ-21 підготували виставку світлин «Верстатник – це звучить гордо», що була розміщена в фойє училища. На світлинах були відображені найцікавіші моменти з життя груп. Виставка проводилась під девізом «Ми так вчимося і працюємо, і нам це – подобається!» Переможцями цього ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: Sea | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

Молодіжний центр працевлаштування спільно із Міністерством молоді та спорту України, Місцевим центром занятості населення, Обласними молодіжними центрами праці проводить Всеукраїнський проект "ДЕНЬ КАР’ЄРИ / PROFIT DAY". Даний проект – це цикл заходів, які охоплюватимуть більше, як 15 областей України і поєднають у собі ярмарки вакансій, тренінги від провідних роботодавців та виставки всеукраїнських та регіональних компаній. Основною цільовою аудиторією проекту є молодь та внутрішньо переміщені особи.

З метою провадження ефективного механізму налагодження діалогу між роботодавцями та молоддю, сприяння реалізації  Всеукраїнського проекту "ДЕНЬ КАР’ЄРИ / PROFIT DAY" в місті Мелітополі 21 жовтня 2016 року учні ДНЗ "Мелітопольське ВПУ" у супроводі заступника директора з навчально-виробничої роботи Сєрової М.М. прийняли участь у вказаному проекті, який пройшов на базі Університету "Україна". Учні випускних груп з професій "Верстатник широкого профілю", "Перукар (перукар-модельєр), "Живописець", "Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)" відвідали виставку ВУЗів м. Мелітополя на якій представники Вищих навчаль ... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: Sea | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

Гей, ви, козаченьки, - вітер в чистом полі,
Научіть нащадків так любити волю,
Гей, ви, козаченьки, - спомин з м’яти - рути,
Научіть минулу славу повернути.
Вадим Крищенко

    Військово-патріотичне виховання учнів є важливою складовою виховної роботи у ДНЗ «Мелітопольське ВПУ». Особливо актуально виховання молодих патріотів на кращих традиціях українського війська у наш час, коли мужні українські вояки виборюють перемогу у так званій «гібридній війні» з країною-агресором.
    Проведення Тижня військово-патріотичного виховання стало традицією в системі громадянського виховання учнів в ДНЗ «Мелітопольському ВПУ». У цьому навчальному році Тиждень проходив з 10.10.2016 по 13.10.2016р., напередодні низки свят, що відзначаємо 14.10.2016р.: Дня захисника України, Свята Покрови, Дня козацтва та Дня УПА. День козацтва, православне свято Покрови - символічні дати в історії українського народу, тому саме в цей день 14 жовтня 2014р. Президент України Порошенко П.О. започаткував День захисника України і проголосив його на острові Хортиця, колисці запорізьких козаків. 
    В ході Тижня ... Читати далі »

Просмотров: 603 | Добавил: Sea | Дата: 18.10.2016 | Комментарии (0)

З 10 по 13 жовтня 2016 року у ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» пройшов Європейський тиждень місцевої демократії. Викладач правознавства Маркевич Ольга Леонідівна та викладач історії Дійков Микола Іванович підготували та провели для учнів І-ІІІ курсів ряд заходів.

Дійков М.І. провів для учнів групи 21 з професії «Верстатник широкого профілю» семінар на тему «Європейська хартія місцевого самоврядування», на якому учні мали змогу детально ознайомитися та обговорити основні положення Хартії.

Учні першого курсу (група 17 з професії «Перукар (перукар-модельєр)», група 11 з професії «Верстатник широкого профілю») разом з викладачем правознавства Маркевич О.Л. прийняли участь у засіданні круглого столу на тему «Місцеве самоврядування – місцева демократія», де провели дискусії та дали відповіді на такі питання, як «Що така самоврядування?», «Що таке демократія?», «Плюси та мінуси місцевого самоврядування». Учні ІІІ курсу групи № 35 з професії «Живописець» оформили інформаційний бюлетень «Європейська хартія місцевого самоврядування», який розмістили у вестибюлі училища.

Ахт ... Читати далі »

Просмотров: 419 | Добавил: Sea | Дата: 16.10.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія