Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 19 20 21 22 »

 Учащиеся ГУЗ «Мелитопольское ВПУ» традиционно участвуют в ежегодном региональном конкурсе парикмахерского искусства «Снежная королева ESTEL» среди студентов учебных заведений.

В прошлом учебном году ученица 37 группы Анна Мордик завоевала Гран-при этого престижного конкурса, что дало ей возможность не только показать и развить свой талант, продемонстрировать профессиональное мастерство, но и получить бесценный опыт участия в подобном мероприятии, диплом и призы конкурса. А также по результатам учебного года Аня, как представитель одаренной молодежи области получила возможность отдохнуть  летом в одном из лучших оздоровительных центров Азовского побережья ДОЦ «Чайка».

В этом году, вдохновленные прошлогодними победами ребята 3-го курса и с надеждой на успех второкурсницы по профессии «Парикмахер (парикмахер-модельер)» с энтузиазмом взялись за подготовку к конкурсу.

04.11.2014 все желающие смогли принять участие в 1-м этапе  - семинаре и мастер-классе от представителей кампании « ... Читати далі »

Просмотров: 593 | Добавил: Sea | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

 З 20.10.2014 р. по 24.10.2014 року в ДНЗ «МЕЛІТОПОЛЬСЬКЕ ВПУ» проводився Тиждень безпеки життєдіяльності населення.

20.10.2014 року інженер з охорони праці Василенко В.І. провела у групі № 31 класну годину на тему: «Профілактика вибухонебезпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів». Ця тема є актуальною в наш дуже непростий час.

У вівторок 21.10.2014 року творчі, найбільш художньо-обдаровані учні прийняли участь у конкурсі плакатів і листівок «Безпека мого життя», який був присвячений профілактиці нещасних випадків в побуті, дотриманню правил електробезпеки, пожежної безпеки, безпеці на дорогах, здоровому способу життя.

   

Переможцями цього конкурсу стали:
1 місце Петров В. гр. 34
              Лемешевська Д., гр. 17
              К ... Читати далі »

Просмотров: 545 | Добавил: Sea | Дата: 27.10.2014 | Комментарии (0)

 24 октября, наше училище праздновало свой 30-летний юбилей. 

История ГУЗ «МЕЛИТОПОЛЬСКОЕ ВЫСШЕЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ УЧИЛИЩЕ» берет свое начало в 1984 году. Именно тогда в г. Мелитополе открылось Профессиональное техническое училище № 40.

За 30 лет учебное заведение претерпело немало как внешних, так и внутренних изменений. Они нашли отражение и в его структуре, и в названии. Созданное в период расцвета системы образования, оно, тем не менее, смогло выстоять и в непростые 90-е. Благодаря реорганизации, когда в 1997 году к 40-му училищу присоединилось профессиональное техническое училище № 18, получив статус Высшего профессионального училища оно не просто окрепло, а превратилось в кузницу кадров.

Сегодня нашему училищу  действительно есть чем гордиться. Это многопрофильное образовательное учреждение. В нем ведется подготовка по 4 профессиям. Наши учащиеся занимают  первые места на областных  конкурсах по предметам и по профессиональному мастерству!

... Читати далі »

Просмотров: 498 | Добавил: Sea | Дата: 24.10.2014 | Комментарии (0)

 23 октября учащиеся ГУЗ «Мелитопольское ВПУ» приобщились к празднованию 71-й годовщины освобождения Мелитополя и всей Запорожской области, а также 70-й годовщины освобождения Украины от немецко-фашистских захватчиков на торжественном мероприятии «Нет, и детей война не пощадила», которое прошло в актовом зале училища под девизом «Мы говорим войне – НЕТ!».

Этот день наша молодежь вместе со всем городом отметила, как великий праздник – день торжества и памяти, гордости и скорби – праздник освобождения от немецко-фашистских захватчиков родной земли.

На концерте прозвучали стихи и песни о тех страшных временах, когда миллионы людей узнали, что таит в себе страшное слово «война». Война не знает возраста. Перед страшным ликом ее уничтожающей силы равны и стар и млад. У целого поколения детей, рожденных в 1925-1945 году, она отобрала детство. У детей войны разные судьбы, но всех их объединяет общая трагедия, невосполнимая потеря прекрасного мира детства. 

Лейтмотивом мероприят ... Читати далі »

Просмотров: 517 | Добавил: Sea | Дата: 24.10.2014 | Комментарии (0)

В рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з 13.10.2014 по 17.10.2014 було проведено низку відповідних тематичних заходів.

У понеділок-вівторок було проведено клані години, де учням було роз’яснено принципи роботи органів місцевого самоврядування, їх повноваження, можливості та права громадян щодо вирішення питань місцевого значення. 

Наприкінці тижня 17.10.2014 серед учнів ІІІ курсу викладачем з основ правових знань Дійковим М.І. проведено круглий стіл на тему «Європейська інтеграція: «за» та «проти». В ході засідання круглого столу учнями було вивчено, проаналізовано та обговорено переваги та недоліки особливостей існування різних систем організації повноважень місцевого самоврядування в Європейських країнах; з’ясовано «плюси» та «мінуси» євро інтеграційних процесів. Учасники були об’єднані в мікрогрупи, які відстоювали позиці «за» чи «проти» євроінтеграції. За допомогою ресурсів з мережі Інтернет учасники шукали додаткові ... Читати далі »

Просмотров: 415 | Добавил: Sea | Дата: 20.10.2014 | Комментарии (0)

З 6 по 10 жовтня в училищі проходив тиждень хімії та біології. Протягом тижня проводилися конкурси плакатів, газет, листівок, рефератів, олімпіади з хімії та біології, вікторини та кінолекторії.

Розпочався тиждень з класної години на тему: «Невідоме про відоме», котра проводилась для всіх учнів училища.

Учні приймали активну участь у всіх заходах, що проводилися. Це відобразилося й на кількості переможців та  призерів. Так в конкурсі газет, плакатів, листівок призові місця розподілилися наступним чином:

І місце: Костинська Антоніна гр. 17, Щербак Анастасія гр. 37,  Мовчан Валерія гр. 34.

ІІ місце: Шац Ульяна гр. 25, Кузьмінов Олександр гр. 25, Ульяченко Яна гр. 17, Улибіна Ольга гр. 37.

ІІІ місце: Ібраімова Ельвіна гр. 17, Ільяченко Яна гр. 17, Чеботарьова Вікторія гр. 14, Шац Ульяна гр. 25.

У конкурсі рефератів «Сучасна наука» відзначилися: Шац Ульяна гр. 25, Савич Оле ... Читати далі »

Просмотров: 535 | Добавил: Sea | Дата: 13.10.2014 | Комментарии (0)

3 октября в преддверии замечательного праздника – Дня учителя - в ГУЗ «Мелитопольское ВПУ» весь день прошел под девизом «Профессии прекрасней нет на свете». Стены коридоров училища украсили поздравительные стенгазеты от каждой группы, где ребята признавались в любви своим учителям, высказывали пожелания новых успехов и успешных учеников, просили прощения за свои шалости и давали обещания в дальнейшем приносить лишь хорошие отметки, дарили цветы и просто старались поднять настроение.

В 13 часов после седьмого урока учащиеся – участники коллективов художественной самодеятельности училища пригласили весь педагогический коллектив на праздничный концерт.

В начале мероприятия директор училища Владимир Михайлович Анохин поздравил весь педагогический коллектив с наступающим праздником, вручил почетные грамоты за добросовестный труд. Также коллектив училища поздравил представитель предприятия ПАО «Гидросила-МЗТГ»  Ситько А.М., который выразил слова благодарности педколлективу за подготовку квалифицированных работников.

... Читати далі »

Просмотров: 586 | Добавил: Sea | Дата: 07.10.2014 | Комментарии (0)

30 вересня на базі ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулося чергове засідання обласного семінару-практикуму бібліотекарів ПТНЗ Запорізької області за темою «Використання комп’ютерних технологій в роботі бібліотеки».

Під час теоретичної частини семінару, яку провела методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Пацей Л.Г., учасники ознайомилися з можливостями використання комп’ютерних технологій в роботі бібліотек для проведення виховної роботи в училищі, ознайомилися з наказом Міністерства освіти і науки України від 02.12.2013 № 1686 «Про затвердження Інструкції про порядок комплектування і облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації».

Депутат Мелітопольської міської ради Запорізької області Тімофєєв П.А. виступив з питанням «Використання комп’ютерних технологій в роботі публічних бібліотек міста. Досвід та перспективи», а наприкінці заходу зробив подарунок всім присутнім бібліотекарям – набір презентаційних матеріалів до 230-річчя міста Мелітополя, в якому був путівник по Мелітополю, який було ... Читати далі »

Просмотров: 493 | Добавил: Sea | Дата: 01.10.2014 | Комментарии (0)

З 22 по 26 вересня в нашому училищі проходив Тиждень фізики. Його розпочала класна година на тему: «Чудеса техніки».

Естафету підхопила фізична гра «Світ кросвордів» де переможцями виявилися:

І місце - Чеботарьова Вікторія, гр.14

ІІ місце - Шац Уляна, гр.25

Також у учнів була можливість показати свої знання з фізики  на олімпіаді де беззаперечним переможцем став учень гр. № 34 Гетьман В’ячеслав.

Потягом тижня проходила виставка плакатів «Фізика це –…» В якій відзначилися учні:

1 місце – Шац Уляна, гр. 25, Овечко Єлізавєта, гр. № 35

2 місце – Мовчан Валерія, гр. 34

3 місце – Сановська Лія, гр.15, Вазємов Микита, гр.15, Стєбліна Ксєнія, гр.15

Всі учасники тижня дізналися багато нового та цікавого ... Читати далі »

Просмотров: 512 | Добавил: Sea | Дата: 29.09.2014 | Комментарии (0)

 У вересні цього року Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі при Кабінеті Міністрів України спільно з Львівською міською радою проводить Всеукраїнський фестиваль-конкурс соціальної реклами «Україна-Єдина!».

Від ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в цьому фестивалі-конкурсі взяла участь учениця третього курсу з професії «Живописець» Бережнова Анастасія з соціальним плакатом «Сильна, мужня і нездоланна». Ідея роботи виникла у Насті після відвідання восени 2013 року Майдану Незалежності в Києві.

Такими рядками дівчина прокоментувала свою роботу:

В огні, таку як ніколи
Я побачила рідну країну,
І відчула крики навколо,
І довкола бездонне смятіння.
Сльози, сльози, нема більше місця
Миру, радості, сподіванням.
В нас живе душа українця
Сильна, мужня і нездоланна.

Однорог Тетяна Вікторівна
викладач інформатики,
технології та сп ... Читати далі »

Просмотров: 479 | Добавил: Sea | Дата: 16.09.2014 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія