Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 21 22 »

13 жовтня на базі ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» пройшли масштабні навчання усіх термінових служб міста. На задньому подвір’ї закладу вишукались 18 одиниць техніки. Рятівники, медики, поліцейські та комунальники відпрацьовували тактику взаємодій у разі надзвичайної ситуації. 

Бійці управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій розгорнули палатку – пункт обігріву та аварійне освітлення. 

За легендою навчань скрутні погодні умови спричинили коротке замкнення електропроводки, що спричинило пожежу криши училища. Умовну пожежу було ліквідовано рятівниками на відмінно. 
За ходом навчань з захопленням спостерігали учні і педагогічні працівники училища. Після навчань учні мали змогу ознайомитися з технікою і спорядженням рятівників, обігрітися в пункті обігріву, задати питання. 

Ахтирська Г.М. 
методист ДНЗ 
«Мелітопольське ВПУ» 

   ... Читати далі »

Просмотров: 393 | Добавил: Sea | Дата: 16.10.2016 | Комментарии (0)

Педагогічний колектив ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» прийняв активну участь у роботі Міжнародних днів освіти дорослих у Запорізькій області, які проходили з 06 по 08 жовтня 2016 року у Запоріжжі і  Мелітополі. 

07 жовтня заступник голови комісії Трифонова Олена Юріївна була запрошена і прийняла участь у пленарному засіданні Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта дорослих у контексті цивілізаційних змін: досвід, проблеми, перспективи», яке пройшло у Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Б. Хмельницького, а також у роботі секції № 4 «Міста, що навчаються: європейський досвід і вітчизняні перспективи» у Мелітопольській міській раді. Заступник директора з навчально-виробничої роботи Сєрова Марина Михайлівна приєдналась до роботи секції № 1 «Освіта дорослих і потреби сучасного ринку праці» у Таврійському державному агротехнологічному університеті, а методист Ахтирська Ганна Михайлівна та керівник гуртка Іванова Наталя Анатоліївна в роботі секції № 3 «Освіта дорослих у розвитку територіальної громади» у   Мелітопольському державному педагогічному університеті  ім. Б. Хмельницького.

08 жовтня на Площі Перемоги м. Мелітополь від ... Читати далі »

Просмотров: 370 | Добавил: Sea | Дата: 10.10.2016 | Комментарии (0)

29 вересня 2016 року в бібліотеці ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» бібліотекар Тихонович Галина Володимирівна провела вікторину на тему: «Бібліотека – мудрість книг та щедрість серця», приурочену Всеукраїнському дню бібліотек. Мета цього заходу – прищепити любов до читання, популяризувати книгу серед учнів.

Для участі у вікторині були створені  дві команди: 

-    команда групи № 11 з професії «Верстатник широкого профілю» у складі: Нейчевої Анастасії, Рудакової Карини, Попович Дениса, Ілліна Нікіти, Михайловского Владислава;

-    команда групи № 17 з професії «Перукар (перукар-модельєр)» у складі: Коломієць Олександри,Розумної Аліни, Мокшевої Аліни, Полосин Світлани, Штанько Лілії.

 Завдання вікторини дали учням можливість краще дізнатися про те, що таке формуляр, каталог, картки картотеки; розгадати загадки про книгу; краще ознайомитися з фондом бібліотеки; співвіднести авторів літерних шедеврів з їхніми творами.    

... Читати далі »

Просмотров: 366 | Добавил: Sea | Дата: 30.09.2016 | Комментарии (0)

В рамках співпраці педагогічного колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з Центром соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького у проекті «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації» було заплановано взяти участь у проведенні заходів Форуму «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу».

Робота Форуму розпочалась 22 вересня на базі МДПУ з Всеукраїнської науково-практичної конференції «Психолого-педагогічні засади формування міжкультурної свідомості учня як потреба та необхідність». За підсумками роботи конференції видано збірку есе «Культурне розмаїття Приазов’я й міжкультурна комунікація», де надруковано есе «Різноманітність – ресурс для розвитку» з описом досвіду інтеграції учнів та педагогічного колективу училища до соціально-культурного та освітнього простору громади міста.

23 вересня учні нашого училища з професій «Перукар (перукар-модельєр)» та «Живописець» взяли активну участь у проведенні інтеркультурних етюдів «Ми різні – й в цьому наше багатство. Ми разом – й в цьому наша сил ... Читати далі »

Просмотров: 414 | Добавил: Sea | Дата: 26.09.2016 | Комментарии (0)

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» активно бере участь в різноманітних соціально-культурних проектах, які проводяться з метою національно-патріотичного виховання, підтримки молодіжних ініціатив, розвитку творчих здібностей учнів.

В цьому напрямку вже неодноразово учні та педагоги училища співпрацювали з Громадською організацією «Мелітопольська волонтерська група «Патріот». Ще наприкінці минулого навчального року було вирішено провести восени мистецьку акцію з розфарбовування плит на перехресті вул. Сагайдачного та центрального проспекту міста у патріотичну символіку.

Спочатку ідея проекту передбачала розмальовку плит у традиційний український петриківський розпис. Адже саме в ці дні з метою привернення уваги суспільства до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства широко відзначаються Дні європейської культурної спадщини. А петриківський розпис є частиною нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Але цей вид живопису занадто складний для виконання і не дав би змоги долучити до акції непрофесійних художників. Тому було вирішено розробити спеціальний орнамент, який би дав змогу долучитися до акції всіх охочих. Допомогла в цьому питанні місцевий художник Галина Тарасова, яка роз ... Читати далі »

Просмотров: 408 | Добавил: Sea | Дата: 23.09.2016 | Комментарии (0)

Учні та педагоги ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з професії «Живописець» вже традиційно є активними учасниками культурно-освітніх заходів в нашому місті. Особливо тісно вони співпрацюють з Мелітопольським міським краєзнавчим музеєм. Вони стають не лише відвідувачами, глядачами, але й учасниками та співорганізаторами багатьох культурно-мистецьких акцій та заходів.

Так, 20 вересня у виставковій залі музею відбулося відкриття художньої виставки "Сузір'я талантів". На виставці представлено роботи знаних митців та зовсім молодих талантів у художньому середовищі нашого міста. Участь у виставці прийняли 24 художника, які представили 67 надзвичайних робіт, різних за стилями та техніками. Серед робіт відомих та досвідчених авторів виставки були представлені живописні полотна майстра виробничого навчання нашого училища Валерія Волика. 

На урочисте відкриття виставки організатори запросили не лише автора, але і його колег та учнів. Кращим ученицям ІІ та ІІІ курсів з професії «Живописець» було приємно бачити роботи свого вчителя на такому поважному заході.

Незвичним був формат виставки. Замість чинно представлених полотен з назвами, організаторами було зроблено спробу персоніфікуват ... Читати далі »

Просмотров: 387 | Добавил: Sea | Дата: 21.09.2016 | Комментарии (0)

На початку вересня від співробітників бібліотеки імені Маяковського учні  нашого училища дізнались про проведення міського конкурсу непрофесійних артистів "Таланти мого району", який вперше цього року засновано до святкування Дня міста Мелітополя. В конкурсі мали змогу взяти всі бажаючі за такими жанрами та напрямками: вокал, хореографія, розмовний та оригінальний жанри. 

Учениця нашого училища - першокурсниця з професії "Перукар (перукар-модельєр)" Лілія Штанько взяла участь в першому відбірковому турі, який відкрив триденну програму відбору 13 кращих талантів Мелітополя, які 25 вресня на головній сцені свята Дня міста проведуть гала-концерт для всіх городян.

Лілія ще зі школи розпочала займатися вокальним мистецтвом та у складі свого творчого колективу вже брала участь у декількох фестивалях та конкурсах вокального мистецтва. Але такий сольний виступ на загальноміському конкурсі став для неї першим випробуванням такого масштабу.

Підготувала до виступу Лілію  художній керівник нашого училища Зарєма Ібрагімова. Вони разом підібрали відповідний репертуар та сценічний образ. І от 16 вересня о 16.00 на майданчику біля клубу "Факел", що на мікрорайоні "Новий Мелітопол ... Читати далі »

Просмотров: 407 | Добавил: Sea | Дата: 19.09.2016 | Комментарии (0)

У сучасних умовах медіаосвіта молоді стає важливою вимогою демократичного суспільства. 

Враховуючи участь колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» у проекті «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації» особливої актуальності набуває питання обміну досвідом між педагогами та громадськими активістами, представниками мас-медіа з метою підвищення обізнаності учасників навчально-виховного процесу з особливостями формування критичномислячої, соціально активної комунікативної особистості, особливо в контексті підготовки молоді до взаємодії зі складним інформаційним світом, вільного входження юнацтва в полікультурний простір. 

Відповідно до Концепції впровадження медіаосвіти в Україні особливо важливим в умовах сьогодення стає забезпечення готовності педагогічного колективу до розв’язання медіаосвітніх проблем і суперечностей, ознайомлення педагогів з медіаосвітніми інноваціями.

Постійний партнер училища - громадська організація «Мелітопольська волонтерська група «Патріот» спільно з ГО «Ла Страда – Україна» та Центром розвитку «Професіонали» здійснюють декілька важливих соціальних проектів. Так ... Читати далі »

Просмотров: 444 | Добавил: Sea | Дата: 14.09.2016 | Комментарии (0)

13 вересня 2016 за запрошенням громадської організації «Мелітопольська волонтерська група «Патріот» активісти Ради учнівського самоврядування Мелітопольського вищого професійного училища взяли участь в тренінгу «Знайди свій безпечний шлях», який відбувся в ПК ім. Шевченка для студентів, старшокласників, громадських активістів та членів громадських організацій з активною життєвою позицією.

З метою підвищення ефективності роботи щодо протидії такого антисоціального явища, як вербування людей для подальшої експлуатації (трудової, сексуальної та ін.), в нашому училищі проводиться системна робота у співпраці з профільними громадськими організаціями. Цей тренінг було проведено ГО «Мелітопольська волонтерська група «Патріот», Запорізькою громадською організацією "Центр розвитку кар'єри "Професіонали" за ініціюванням ДМГО «Альянс» в партнерстві з Українською мережею освіти дорослих та розвитку інновацій («Інша освіта») за методикою «Маршрут безпеки» (Нерубаєва І., Фратола П.).

Методика тренінгу є інтерактивною, включає в себе роботу з великою кількістю яскравих наочних матеріалів та ігор – тобто складний матеріал подається для ... Читати далі »

Просмотров: 418 | Добавил: Sea | Дата: 14.09.2016 | Комментарии (0)

Продовжується співпраця педагогічного колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з Центром соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького у проекті «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації».

12 вересня заступник директора з навчально-виховної роботи училища була запрошена до участі в інтерактивному засіданні круглого столу за участю Хрисціни Марчук - координатора громадсько-культурної кампанії "Будзьма беларусамі" в Гродненському регіоні республіки Беларусь. Зустріч з представниками громадських організацій, освіти, культури проходила на базі інтеркультурного музею "Кале". 

Під час заходу Хрисціна, з позицій культурного менеджера, розповіла про успішні цікаві проекти, в реалізації яких брала безпосередню участь, поділилась цікавими історіями успішних реалізованих практик громадської кампанії "Будзьма беларусамі", яка направлена на формування в громадянах Білорусії відчуття причетності до власної національної культури та традицій.

Заступник директора з НВР
ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»
Іванова Н.А.

... Читати далі »

Просмотров: 408 | Добавил: Sea | Дата: 14.09.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія