Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Вересень » 14 » Медіаграмотність на захисті Вітчизни
12:27
Медіаграмотність на захисті Вітчизни

У сучасних умовах медіаосвіта молоді стає важливою вимогою демократичного суспільства. 

Враховуючи участь колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» у проекті «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації» особливої актуальності набуває питання обміну досвідом між педагогами та громадськими активістами, представниками мас-медіа з метою підвищення обізнаності учасників навчально-виховного процесу з особливостями формування критичномислячої, соціально активної комунікативної особистості, особливо в контексті підготовки молоді до взаємодії зі складним інформаційним світом, вільного входження юнацтва в полікультурний простір. 

Відповідно до Концепції впровадження медіаосвіти в Україні особливо важливим в умовах сьогодення стає забезпечення готовності педагогічного колективу до розв’язання медіаосвітніх проблем і суперечностей, ознайомлення педагогів з медіаосвітніми інноваціями.

Постійний партнер училища - громадська організація «Мелітопольська волонтерська група «Патріот» спільно з ГО «Ла Страда – Україна» та Центром розвитку «Професіонали» здійснюють декілька важливих соціальних проектів. Так за запрошенням організаторів 13 вересня представники педагогічного колективу нашого училища взяли участь в роботі тренінгу з медіаграмотності, який проходив на базі Центральної міської бібліотеки ім. Лермонтова. Тренер Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда – Україна», випускник проекту «Медіаграмотність на захисті Вітчизни» Інна Бойко зосередилась на таких важливих темах: «Право на інформацію – природне та невід’ємне право людини», «Аспекти та елементи права на інформацію», «Медіаграмотність: поняття та застосування», «Пропаганда та манпуляції в ЗМІ, як зброя масового ураження».

Учасники тренінгу отримали знання з прав людини щодо вільного доступу до інформації, розвинули власні навички з критичного мислення та основ медіаграмотності, які допоможуть аналізувати та критично оцінювати складні процеси функціонування медіа в суспільстві та їх вплив на свідомість людей.

Викладач інформатики

Однорог Т.В.

 

        

 

Переглядів: 441 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія