Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Вересень » 23 » «Вишиванка-Fest» стартував в Мелітополі
13:06
«Вишиванка-Fest» стартував в Мелітополі

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» активно бере участь в різноманітних соціально-культурних проектах, які проводяться з метою національно-патріотичного виховання, підтримки молодіжних ініціатив, розвитку творчих здібностей учнів.

В цьому напрямку вже неодноразово учні та педагоги училища співпрацювали з Громадською організацією «Мелітопольська волонтерська група «Патріот». Ще наприкінці минулого навчального року було вирішено провести восени мистецьку акцію з розфарбовування плит на перехресті вул. Сагайдачного та центрального проспекту міста у патріотичну символіку.

Спочатку ідея проекту передбачала розмальовку плит у традиційний український петриківський розпис. Адже саме в ці дні з метою привернення уваги суспільства до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства широко відзначаються Дні європейської культурної спадщини. А петриківський розпис є частиною нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Але цей вид живопису занадто складний для виконання і не дав би змоги долучити до акції непрофесійних художників. Тому було вирішено розробити спеціальний орнамент, який би дав змогу долучитися до акції всіх охочих. Допомогла в цьому питанні місцевий художник Галина Тарасова, яка розробила авторський варіант святкового орнаменту.

І от 22 вересня напередодні Дня міста Мелітополя організатори вирішили подарувати рідному місту вишиванку - стартував «Вишиванка-Fest».
Технічними засобами та матеріалами всіх охочих приєднатися до цієї цікавої події забезпечили організатори. Студентська молодь жваво взялась до роботи, перехожі та власники авто, що проїжджали повз, підтримували схвальними відгуками патріотичну акцію.

Учнівський колектив нашого училища представляли учні з професії «Живописець» на чолі зі своїм майстром виробничого навчання Валерієм Воликом. Вони таким чином провели заняття з виробничого навчання – не в майстерні училища, а на свіжому повітрі з гарними друзями та із сподіваннями зробити своє місто справді красивішим.


Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

                 

Переглядів: 409 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія