Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Лютий » 24 » Вулиця розстріляних людей (фоторепортаж)
11:48
Вулиця розстріляних людей (фоторепортаж)

Перебуваючи в Києві, не можна оминути своєю увагою його серце – майдан Незалежності та Хрещатик. Раніше, це було привітне і радісне місце, але сьогодні кожен куточок майдану та Хрещатика нагадує буремні події минулого року. В різних місцях можна зустріти фото загиблих та лампадки, що лежать на тротуарах, газонах та клумбах, а подекуди навіть «алтарі», що викладені з бруківки посеред дороги і всі ці місця вкриті живими квітами…

З 18 по 22 лютого 2015 року вся Україна вшановувала пам’ять Героїв Небесної Сотні, саме на ці дні й припало моє відрядження до Києва. Важко описати свої враження та відчуття, коли відвідуєш місця, де минулого року змінювалось життя країни. Порівнюючи кадри з минулорічних новин та вулиці центру Києва сьогодні не можна повірити в те, що там колись були барикади, горіли шини та техніка, що там вбивали людей…

Вулиця Героїв Небесної Сотні (вул. Інститутська) – найкривавіша за хронологією подій революції Гідності, саме на ній були розстріляні снайперами неозброєні хлопці, - і сьогодні вся червона, але вже не від людської крові, а від квітів, котрі постійно приносять сюди кияни та гості міста. Коли проходиш цією вулицею і вдивляєшся в очі, посмішки, обличчя Героїв, що дивляться на тебе з фотокарток, важко стримати сльози. Серед сотні фотокарток Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя заради вільного та незалежного майбутнього України,  й є обличчя нашого земляка - Сергія Синенка.

Більше фото

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Києві відбувалася низка заходів, які не оминули й мою увагу. На майдані Незалежності навколо монументу Незалежності було розташовано фотоекспозицію, що відтворювала події майдану 2014 року, а на чотирьох великих екранах постійно демонстрували фотографії Героїв Небесної Сотні. В п’ятницю ввечері відбулися офіційні заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні за участю Президента України та перших осіб країни. Кульмінацією цих заходів стала світлова інсталяція «Промені гідності». На кожному місці, де загинули Герої, було встановлено потужні прожектори, які спрямовані до неба, кожний з яких символізував душу померлого.

Більше фото

У виставковому центрі «Український дім» 19 лютого відкрилася виставка пам’яті Небесної Сотні та допомоги воїнам АТО, на якій були представлені фотографії цих подій, твори сучасних митців, розписані каски, снаряди тощо.

Більше фото

Учениця 3 курсу,
Алексашина Юлія

Переглядів: 770 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Катя  
Юля, ты молодчина! Мы тобой гордимся. А твой материал звставляет задуматься!

2 Света Захарова  
Юля, твои фотографии впечатляют. Наверное, они передают те чувства, которые ты испытала там. Я теперь хочу побывать на месте тех событий.

1 Тоня  
Очень впечетляющие фото...Слава Героям!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія