Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 17 18 19 20 21 22 »

В межах методичного тижня ДНЗ Мелітопольського ВПУ, що проходив з 12 по 16 січня 2015 року, методична комісія верстатних професій 14 січня провела аукціон-презентацію авторських варіантів задуму уроку. Метою цієї ділової гри були:
•    удосконалення комунікативних навичок педагогів;
•    поповнення скарбнички педагогічних методів і прийомів;
•    створення сприятливого психологічного клімату в колективі.
Перед початком аукціону голова МК Антіфєєва І.В. оголосила тему, над якою працює методкомісія впродовж останніх 5 років. Також Ірина В’ячеславівна зробила презентацію авторського уроку з предмету «Технічне креслення» по темі «Прості розрізи». Викладач акцентувала увагу присутніх на активізації пізнавальної діяльності учнів за допомогою інноваційних технологій: ігрових ситуацій, роботи в малих групах, використанні опорних конспектів. Була продемонстрована електронна презентація до уроку, цікаві тестові завдання, відеоролики з теми.

... Читати далі »

Просмотров: 724 | Добавил: Sea | Дата: 15.01.2015 | Комментарии (0)

З 12 по 16 січня 2015 року в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулося засідання секції методичних комісій «Методичний тиждень».

Відкрила Методичний тиждень МК викладачів та майстрів образотворчого мистецтва і перукарської справи, котрі підготували педагогічні читання на тему: «Майстерність організації педагогічної взаємодії у навчанні».

 Про сутність педагогічної діяльності та майстерності вчителя в системі професійно-технічної освіти висвітила викладач спец. дисципліни з перукарської справи Буцька Олена Володимирівна. Вона підготувала презентацію та разом з викладачами та майстрами в\н розкрили такі актуальні питання:

  • Педагогічна ситуація та педагогічна задача
  • Внутрішня та зовнішня техніка вчителя
  • Педагогічне спілкування та його особливості
  • Педагогічний вплив. Як основа педагогічної взаємодії
  • ... Читати далі »
Просмотров: 542 | Добавил: Sea | Дата: 14.01.2015 | Комментарии (0)

В новому 2014-2015 навчальному році темою патріотичного виховання в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» було обрано «Формування активної громадянської позиції учнів та особистої відповідальності за долю держави».

З початку року було визначено пріоритетні напрями впровадження цієї теми, розпочато роботу над активізацією участі учнів в заходах національно-патріотичного спрямування. Адже патріотизм – це не лише любов та відданість Батьківщині, це передусім прагнення своїми діями служити її інтересам. Бо насправді патріотизм –не просто правильні слова чи гарна вишиванка, а ще й почуття, а про почуття необхідно не говорити, їх треба доводити справами. Патріотизм – це ще й щоденні корисні, добрі справи, це щоденна кропітка праця кожного в ім’я народу і землі, де народився і живеш.

Розвиток в учнів прагнення стати патріотами України, готовими самовіддано розбудовувати її як суверенну, демократичну, і правову державу, виявляти національну гідність, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві – основна ... Читати далі »

Просмотров: 493 | Добавил: Sea | Дата: 29.12.2014 | Комментарии (0)

В грудні 2014 року до адміністрації ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» звернулися представники Мелітопольського міського товариства інвалідів з проханням надати допомогу у святковому оформленні приміщення офісу товариства до Новорічних та Різдвяних свят.

Першокурсники з професії «Живописець» з радістю взялись за добру справу, адже дарувати радість іншим людям та робити подарунки – це не менш приємно, аніж отримувати їх самим. Так на вікнах приміщення товариства інвалідів з’явилися «морозні» візерунки. Зі звичайного білого паперу Діана Лагно та Ксенія Стебліна створили чудові ялинкові прикраси: Дід Мороз та сніговик, свічки та янголятка, а також чарівні символи 2015 року – ягнятка. Допомогти розвісити сніжинки та інші прикраси дівчатка запросили учня ІІ курсу з професії «Слюсар контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)» Кирила Гнатко, який є активним учасником всіх благодійних заходів та акцій нашого училища. 

Ця маленька добра справа зроблена з розумінням того, що особиста участь кожного, праця н ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: Sea | Дата: 26.12.2014 | Комментарии (0)

Для розвитку суспільства необхідна точність вимірів, злагодженість роботи технічних установок. І помічником у цій справі завжди були та будуть слюсарі з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики.

Представники цієї професії повинні володіти професійними знаннями та вміннями на високому рівні, мати навички кваліфікованого робітника.

Свій професіоналізм учні з цієї професії в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» показали під час проведення Тижня слюсарних професій, який відбувся в училищі з 15.12.2014 по 19.12.2014.

Кращі представники груп всіх трьох курсів змагались за звання «К ... Читати далі »

Просмотров: 548 | Добавил: Sea | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

В новорічні свята ми всі чекаємо чогось незвичайного і дивного. Тому в нашому училищі 19 грудня було підготовлено свято до Дня Святого Миколая «Скарбничка Миколайчиків», адже ми всі родом з дитинства.

Протягом дня всі охочі мали змогу стати учасниками багатьох цікавих заходів: «Майстерня чудес», «Шоколадна майстерня Святого Миколая», Ярмарок «Дарунки Святого Миколая», Концертно-розважальна програма «Чудеса Святого Миколая і не тільки», Святкова дискотека «Новорічні мрії».

«Майстерня чудес» запросила учнів та викладачів на майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас з кольорового та білого паперу, якими згодом прикрасили актову залу.

Створити «живописні шедеври» звичайним шоколадом на смачненькому печиві мали змогу всі бажаючі в «Шоколадній майстерні Святого Миколая» - майстер виробничого навчання групи другого курсу з професії «Верстатник широкого профілю» Наталія Миколаївна Че ... Читати далі »

Просмотров: 476 | Добавил: Sea | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

В общежитии ГУЗ "Мелитопольское ВПУ" 11 декабря прошел литературный вечер поэзии Эдуарда Асадова "На крыльях любви".

Начался вечер с просмотра видеоролика, где на фоне кадров из жизни современной молодежи очень актуально звучали стихи Э.А.Асадова о вечных человеческих ценностях.

Воспитатель общежития Варфоломеева Л.А. и приглашенный гость вечера Блохина И.М. познакомили учащихся с нелегкой судьбой поэта, получившего сложную черепно-мозговую травму в боях при освобождении Севастополя от фашистов и навсегда потерявшего зрение.

О любви писали поэты всех времен и народов. И хотя критики называли Э.Асадова поэтом "для кухарок", истинные ценители поэзии называли его "Глашатаем любви и всех влюбленных". Прошло уже более десяти лет после смерти поэта, а его стихи, такие искренние, чувственные и легко запоминающиеся, с удовольствием слушают и читают люди разного возраста.

Прочитанное Рудневой Владой стихотворение "Слово ... Читати далі »

Просмотров: 489 | Добавил: Sea | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (1)

     

З 8 грудня по 12 в училищі відбувся тиждень права з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини 10.12.1948 р. та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

Це щорічний традиційний захід. І цей рік не став виключенням, а навпаки: тема захисту прав людини загострилась, стала актуальнішою з зрозумілих кожному громадянину України обставин (Майдан Гідності, анексія Криму, АТО, біженці, корупція, реформи тощо).

Тому і учні своїми діями, творчими роботами н ... Читати далі »

Просмотров: 548 | Добавил: Sea | Дата: 15.12.2014 | Комментарии (0)

11 грудня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в рамках проведення Тижня права та на виконання спільного плану заходів спеціаліст Мелітопольського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторія Москаленко провела тренінг на тему «ВІЛ та СНІД – слова, відомі всім».

Це заняття було проведено в групі першого курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» на класній годині. Учні не лише дізналися про небезпеку такого поширеного в наш час захворювання, але й про шляхи його передачі, про ризики та фактори вразливості окремих категорій людей та представників різних професій. Основною ідеєю заняття було те, що ця небезпека існує не лише умовно для деяких людей, але ризик потрапити в число хворих є у кожної людини, тому необхідно завжди про це пам’ятати. 

З метою доступності та більшого ступеню засвоєння матеріалу спеціалістом було застосовано такі методи, як рольові ігри, де в дуже доступній формі на конкретних життєвих прикладах дівчата навчалися приймати виважені рішення, вчилися говорити «ні» в особливих ... Читати далі »

Просмотров: 560 | Добавил: Sea | Дата: 11.12.2014 | Комментарии (0)

6 декабря учащиеся ГУЗ «Мелитопольское ВПУ» стали участниками большой благотворительной акции «Радушие мелитопольцев – переселенцам Донбасса», под девизом «Не будь байдужим! Долучайся!», организованной общественными организациями Мелитополя «Влада Суспільства” и “Самооборона Мелитопольщины”, а также волонтерами, активистами и вынужденными переселенцами, которые сейчас находятся в городе Мелитополе.

В 13.00 в фойе Дворца культуры им. Т. Шевченко стартовала благотворительная ярмарка, на которой за символическую сумму можно было приобрести оригинальные изделия ручной работы, и хлебобулочные изделия по ценам ниже рыночных.

... Читати далі »

Просмотров: 562 | Добавил: Sea | Дата: 10.12.2014 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія