Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 »

День Знань – радісне і хвилююче свято зустрічі з навчанням, зі своїми викладачами, майстрами та одногрупниками. Першого вересня вже в 32-ий раз Мелітопольське вище професійне училище відкрило свої двері майбутнім фахівцям. І традиційно перший день навчального року розпочинається з урочистої лінійки, яка цього року проходила під гаслом «Майбутні фахівці – активні члени громади!».

Ведучі свята учениці-відмінниці та активістки Ради учнівського самоврядування Бекірова Сусана та Костинська Антоніна привітали майбутніх професіоналів - верстатників широкого профілю – учнів 11 групи та майбутніх чарівників - перукарів-модельєрів – учнів 17 групи. 

Від імені всіх першокурсників з музичним вітанням «Заспіваймо пісню за Україну» звернулася Штанько Лілія, а учениці-перукарі ІІ та ІІІ курсів винесли полотнища синьо-жовтого національного стяга. Відкрилась лінійка Державним Гімном України.

За традицією директор училища Трифонова Олена Юріївна привітала всіх присутніх учнів, педагогів, батьків та гостей. Але найбільше свято сьогодні у наших першокурсників, тих, хто перший раз цього вересневого дня прийшов опанувати омріяну професію. 

Зараз нашій країні як ніколи потріб ... Читати далі »

Просмотров: 450 | Добавил: Sea | Дата: 01.09.2016 | Комментарии (0)

19 серпня 2016 року КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» підводив підсумки Обласного фотоконкурсу колажів патріотичного спрямування «Запоріжжя в об’єктиві». З цієї нагоди у холі Кіноконцертного залу ім. О.Довженка була організована фотовиставка, де й були презентовані конкурсні роботи. Виставка присвячувалась 25-ій річниці Незалежності України.

Конкурсні роботи виконані у форматі колажів та представляють собою художнє бачення учасниками конкурсу природи, архітектури та людей Запоріжжя та Запорізької області.

Під час відкриття виставки відбулося й нагородження переможців фотоконкурсу. Роботи учасників оцінювали професійне і компетентне журі.
Серед переможців конкурс була робота учениці 3 курсу професії "Живописець" Саламатіної Вікторії, яка зайняла 1 місце у номінації "Люди", що виконана під керівництвом викладача інформатики Однорог Т.В. Фотоколаж "Ці руки вишивали Україну" присвячений майстрині-вишивальниці Надії Денисюк.

Окрім конкурсних робіт на виставці також були представлені роботи запорізьких фотографів Руслана Швеця та Ілони Коваленко, які у своїх фотосесіях продемонстрували справжню красу українських дівчат та їх переживання за до ... Читати далі »

Просмотров: 371 | Добавил: Sea | Дата: 22.08.2016 | Комментарии (0)

Науково-методичний Центр освіти дорослих Мелітопольського державного педагогічного   університету імені Богдана Хмельницького разом з благодійною організацією «Соціальний фонд» мають значний досвід в реалізації проектів соціального спрямування. Для втілення їх в життя вони залучають активну громадськість, заклади освіти, культури, ЗМІ та ін. 

Зважаючи на активну громадську позицію співробітників та учнів ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», їх постійну участь у різних культурно-освітніх заходах, що відбуваються в місті, представники училища стали учасниками та партнерами у реалізації деяких проектів МДПУ.

18 серпня 2016 р. в межах проекту «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для Демократії», що реалізується  представництвом німецької організації «Німецьке об'єднання народних університетів» (DVV International) за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, в форматі Open Space проводився захід «Демократія участі для Мелітополя: виклики та перспективи», на який були запрошені представники влади, громади та ЗМІ. Серед числа запрошених були й співробітники ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», зокрема заступник директора з н ... Читати далі »

Просмотров: 943 | Добавил: Sea | Дата: 19.08.2016 | Комментарии (0)

Мелітопольське вище професійне училище активно співпрацює з Мелітопольським державним педагогічним університетом ім. Б.Хмельницького у реалізації цікавих культурно-освітніх ініціатив. 
Так в травні місяці цього року ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відгукнулось на запрошення завідуючої лабораторії соціологічних досліджень і долучилося до участі в дослідно-експериментальній роботі «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації».

Серед учнів І курсу було проведено анкетування щодо готовності учнів спілкуватися з представниками інших культу, а серед педагогів - щодо вміння формувати в учнів навички міжкультурної комунікації.

А також наше училище активно співпрацює із закладами культури міста та представниками різних національних спільнот, що проживають в Мелітополі при проведенні різних цікавих культурно-освітніх заходів. 

І от на початку липня ми вирішили долучитися до цікавого проекту, реалізованого Мелітопольською міською єврейською громадою – проведення в місті Мелітополі Інтеркультурного д ... Читати далі »

Просмотров: 485 | Добавил: Sea | Дата: 14.07.2016 | Комментарии (0)

Учні ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище», які навчаються з професії «Живописець» протягом навчального року часто ставали учасниками різноманітних культурно-мистецьких акцій та заходів, як в училищі так і за його межами.

І от наприкінці 2015-2016 навчального року до адміністрації училища звернулося керівництво управління освіти Мелітопольської міської ради з пропозицією надати допомогу в оформленні майданчику в дитячому садочку «Казка», де у вересні заплановано відкриття нової корекційної групи. 

Наші майстри виробничого навчання Інна Василівна Присс і Валерій Миколайович Волик та учні-першокурсники з професії «Живописець» з радістю відгукнулися на таку цікаву пропозицію. 21 червня останній день виробничого навчання вони провели не в приміщенні навчальних майстерень, а на свіжому повітрі на території дитячого садочка. 

За основу сюжету малюнку було обрано українську народну казку «Колосок», герої якої своїми образами будуть нагадувати дітлахам про одвічні людські цінності, навчать їх розрізняти добр ... Читати далі »

Просмотров: 412 | Добавил: Sea | Дата: 22.06.2016 | Комментарии (0)

Одним з пріоритетів у виховній роботі ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» є виховання почуття патріотизму та любові до свого рідного краю, Малої Батьківщини. Наші учні протягом всього навчального року беруть активну участь у різних культурно-освітніх та соціальних проектах та заходах, які проходять в місті Мелітополі. 

Так вже доброю традицією стала участь учнів нашого училища в щорічному ярмарковому фестивалі "ЧерешнЁво!", який в цьому році відбувся 10 червня.
Програма фестивалю щороку розширюється, але незмінною є феєрична святкова костюмована хода "Cherry-шествие" та конкурс-дефіле "Черешня от кутюр", на якому коронується найчарівніша ягідка-черешенка. 

Традиційно учасниками цього параду є працівники дитячих садочків нашого міста. Наші учні з професії «Живописець» вже співпрацювали з педагогічним колективом Дитячого садочку «Віночок», який розташований поблизу нашого училища, при оформленні дитячих майданчиків садочку до його відкриття. І от цього разу педагоги та учні з професії «Перукар (перукар-модельєр)» вирішили надати доп ... Читати далі »

Просмотров: 366 | Добавил: Sea | Дата: 13.06.2016 | Комментарии (0)

З 27 травня по 5 червня Мелітопольський кінотеатр “Перемога” долучився до участі у Міжнародному кінофестивалі для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест.

31 травня першокурсники ДНЗ “Мелітопольське ВПУ” з професії “Живописець» разом з майстром виробничого навчання І.В.Присс відвідали кінотеатр та переглянули пригодницький фільм норвезького режисера Грете Бое-Вол “Операція “Арктика”. 

Кожен глядач кінофестивалю є членом журі конкурсної програми. На вході до залу учні отримали бюлетені для голосування, а після перегляду фільму передали свої оцінки співробітнику Фестивалю на виході з залу. Фільм – переможець буде оголошений 5 червня 2016 року на Церемонії закриття фестивалю.

Учні були задоволені можливістю гарно провести час в колі друзів за приємним переглядом фільму.

Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

... Читати далі »

Просмотров: 404 | Добавил: Sea | Дата: 01.06.2016 | Комментарии (0)

31 травня, напередодні святкування Міжнародного дня захисту дітей, учні І курсу ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» з професії «Живописець» стали учасниками майстер-класу з ліплення стародавнього посуду, який для них було організовано в Національному історико-археологічному заповіднику «Кам’яна Могила».

Бібліотекарями Центральної міської дитячої бібліотеки «Мальвіна» було підготовлено підбірку тематичної літератури з основ техніки ліплення з глини, мистецтва кераміки та гончарства, яку діти з цікавістю переглянули та змогли там обрати прототипи для своїх майбутніх творінь.

Завідуючий відділом охорони культурної спадщини заповідника Віктор Джос надав дітям  теоретичні відомості про стародавні способи виготовлення древніми людьми глиняного посуду та практичні поради щодо основних етапів процесу виготовлення глиняних виробів з доволі розповсюдженої природної сировини – звичайної глини. Далі він провів цікавий майстер-клас, на якому всі учні мали змогу самі пройти весь процес перетворення глини з пагорбу Кам’яної Могили у різноманітні ке ... Читати далі »

Просмотров: 339 | Добавил: Sea | Дата: 01.06.2016 | Комментарии (0)

30 травня 2016 року у ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулися загальні збори трудового колективу з приводу звіту директора Трифонової Олени Юріївни за 2015-2016 навчальний рік. Олена Юріївна звітувала перед колективом з наступних питань:
- формування контингенту учнів;
- підготовка кваліфікованих робітників;
- навчально-методична діяльність та якісний склад педагогічних працівників;
- навчально-виховний процес;
- удосконалення матеріально-технічної бази училища;
- фінансово-господарча діяльність;
- додержання умов колективного договору.


За підсумками діяльності директора ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Трифонової О.Ю. її робота визнана задовільною та такою, що відповідає вимогам контракту.

 Методист Ахтирська Г.М. 

 

 

Просмотров: 457 | Добавил: Sea | Дата: 31.05.2016 | Комментарии (0)

У рамках Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Крок у майбутнє!» в понеділок 23 травня 2016 року в Мелітополі на майдані Перемоги відбувся навчально-розважальний квест-гра з працевлаштування. Квест було організовано Обласним центром праці для молоді, для участі в ньому Управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради запросило команди ВНЗ І-ІІ рівнів акредитаційї та професійно-технічних навчальних закладів міста. У заході приймала участь наша команда «Дружба» у складі 6 учнів 1-го курсу, що навчаються у ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з професій «верстатник широкого профілю» та «перукар-модельєр», а саме: Зинькович Ян – капітан команди, Лук’яненко Артем,  Бекірова Сусана, Олещенко Вікторія, Сурядна Оксана та Олійник Олена – фотокор.

Як на мій погляд, завдання були достатньо складними, бо до працевлаштування нашим учням треба ще довгих 2 роки навчатися та засвоїти багато знань як з загальноосвітніх так і з професійно-технічних предметів. Але ігрова форма подання найважливіших та найкорисніших знань у житті людини  змусила дітей ненав’язливо акцентувати св ... Читати далі »

Просмотров: 524 | Добавил: Sea | Дата: 24.05.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія