Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 21 22 »

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» багато років співпрацює з Мелітопольським міським краєзнавчим музеєм, де наші учні з професії «Живописець» проходять виробниче навчання та практику.  А також багато виховних заходів для учнів всіх професій проходить у співпраці та на базі музею.
Цей рік для Мелітопольського музею є знаковим, нашому музею-95. До цієї поважної дати було заплановано та проведено низку цікавих заходів, в деяких з них наш колектив брав активну участь.

Так 13 травня на головній сцені міста пройшло урочисте святкування 95-річчя закладу, глядачами якого стали представники адміністрації нашого училища та педагоги. Від всього педагогічного та учнівського колективу ми подарували музею на згадку сувенір, виготовлений нашими учнями.

18 травня до Міжнародного дня музеїв в самому краєзнавчому музеї відбувся історичний перформанс «Всі таємниці розкриває музей». За час існування музею у ньому змінилося чимало експозицій і кожне покоління городян та гостей міста запам’ятало його по-своєму, і кожна віха історії пройшли перед глядачами у вигляді різноманітних та різножанр ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: Sea | Дата: 23.05.2016 | Комментарии (0)

21 травня в рамках святкування Всесвітнього Дня культурного розмаїття та Дня Європи в Україні на площі Перемоги відбулася соціально-мистецька акція «Гармонія та ритми розмаїття».
До проведення акції педагогів та учнів ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» запросили ініціатори – Соціологічна лабораторія МДПУ ім. Б.Хмельницького. Всі організатори заходу, а це і Дитяча художня школа, і бібліотеки міста, творчі колективи та громадські організації та волонтерські рухи, приготували до цього дня цікаву програму: майстер-класи на ярмарку «Лабораторія добра», виставки та художні акції «Чари барв» та «Мальований стіл», показові виступи творчих колективів, запальні танці та пісні.

Наші учні та педагоги з професії «Живописець» підготували до цього свята виставку кращих робіт учнів та випускників училища минулих років, а також надали всім охочим можливість виявити свої творчі здібності та розфарбувати кольоровими олівцями малюнки-розмальовки. А охочих було багато, і це не тільки малеча - підходили дорослі відвідувачі заходу, матусі та бабусі з дітьми та онуками, які захотіли залишити свій ко ... Читати далі »

Просмотров: 384 | Добавил: Sea | Дата: 23.05.2016 | Комментарии (0)

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» активно співпрацює з багатьма громадськими організаціями, рухами та об’єднаннями. Так, на початку травня цього року до членів трудового та учнівського колективу училища звернулась Спілка Жінок Мелітопольщини з пропозицією приєднатися до проведення в місті Мелітополі Дня української вишиванки, який щорічно відзначається у третій четвер травня. 

Ми з радістю приєдналися до роботи в оргкомітеті з організації цього свята. До цього дня було вирішено провести в місті велике свято в рамках акції "ОДЯГНЕМО МІСТО У ВИШИВАНКУ". 

Свято розпочалось 19 травня о 15.00 на центральній міській Площі Перемоги, де учні шкіл та вузів міста отримали все необхідне щоб розфарбувати люки у візерунки української вишиванки. Від нашого училища участь в акції взяли учні першого курсу з професії «Живописець» та активісти Ради учнівського самоврядування інших професій, а також представники педагогічного колективу. 
Окрім самого процесу малювання на площі для всіх городян було організовано цікаві майстер-класи з виготовлення української символіки від місцеви ... Читати далі »

Просмотров: 446 | Добавил: Sea | Дата: 20.05.2016 | Комментарии (0)

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Чужої пам’яті не буває. Історія повторюється, якщо не робити висновків. 

Голова Ради учнівського самоврядування Сусана Бекірова як ніхто інший знає, які страждання випали на долю її народу в часи депортації. В цей день в 1944 році біля 200 тис. корінних мешканців Криму звинуватили в співпраці з німецькими окупантами та вислали в Середню Азію та Сибір. Десятки тисяч кримських татар загинули в жорстких умовах депортації. 

В цей день о 12.00 вся Україна вшановувала жертв депортації хвилиною мовчання. В ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з метою утвердження історичної справедливості та солідарності українського народу з усіма народами, що постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів, представники учнівського та педагогічного колективу об 11.40 взяли участь у проведенні мітингу, присвяченому Дню пам'яті жертв політичних репресій на центральному майдані міста – площі Перемоги.

Також цього дня в училищі для учнів ... Читати далі »

Просмотров: 358 | Добавил: Sea | Дата: 19.05.2016 | Комментарии (0)

У багатьох країнах світу відзначають День матері. В Україні це свято відзначається в другу неділю травня. 

До цього свята Центральна міська дитяча бібліотека ім. Гайдара, телекомпанія «МТВ-плюс» та міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді оголосили про проведення міського конкурсу малюнків, саморобок та світлин «Мама, я тебя люблю». 

Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», які захоплюються різними видами декоративно-прикладного мистецтва, вирішили своїми творчими роботами довести, що люблять та шанують своїх матерів. На суд конкурсної комісії було представлено роботи в техніці паперової пластики, вишивки, м’якої іграшки, художнього розпису.

4 травня напередодні свята, яке цього року припало на неділю 8 травня, переможців конкурсу було запрошено до читальної зали дитячої бібліотеки на святкову урочисту програму до Дня Матері та церемонію нагородження.

Наші дівчата – учениці І-ІІІ курсів з професії «Перукар (перукар-модельєр)» Порванова Ніна, Гайипова Тетяна, ... Читати далі »

Просмотров: 432 | Добавил: Sea | Дата: 05.05.2016 | Комментарии (0)

СПІЛКА ЖІНОК УКРАЇНИ звертається до всіх небайдужих приєднатися до акції "Дарую вишиванку дитині Донбасу".

Можна дарувати навіть вишиванки, які вже стали маленькими на Вашу дитину. 19 ТРАВНЯ - День вишиванки І В СЄВЄРОДОНЕЦЬКУ І МАРІУПОЛІ ГОТУЄТЬСЯ ВЕЛИКЕ СВЯТО.

Діти чекають вишиванок, щоб разом з батьками взяти участь у святі міста у красивій вишиванці. Любі розміри підійдуть! Будемо чекати на Вашу підтримку по телефону 0680616636, 0677190776 ( СПІЛКА ЖІНОК МЕЛІТОПОЛЬЩІНИ) Вишиванки потрібні до 13 травня!!! До Маріуполя і Сєвєродонецька поїде делегація, яка вручить дітям подарунки. Було б дуже добре, що б Ваша дитина написала листа чи намалювала картинку другу чи подрузі Донбасу. А ще ми збираємо книжки на українській мові, які також будемо відправляти дітям Донбасу. Знаю, що ми це зробимо!

Просмотров: 380 | Добавил: Sea | Дата: 05.05.2016 | Комментарии (0)

З метою участі в Обласній благодійній акції «Великодній кошик солдату» педагогічним колективом училища було організовано збір сувенірів, малюнків, вітальних листівок від учнів на адресу військових та 28 квітня їх передано до міського пункту збору у Палац культури ім. Шевченка. 

А ввечері цього ж дня учениці, які відвідують гурток декоративно-прикладної творчості «Майстерність», разом з представниками педагогічного колективу училища взяли участь у майстер-класі з підготовки крашанок для військовослужбовців 37-го відокремленого мотопіхотного батальйону. Організаторами акції «Писанка для бійця» виступила волонтерська група «Патріот».

Під час декорування яєць активні дівчата та жінки нашого міста засвоїли техніку декупажу, ази розпису гарячим воском та інші техніки фарбування великодневих традиційних символів. За дві години роботи 30 дівчат задекорували близько 300 яєць, які 1 травня в день Великодня волонтери відвезуть разом з іншими подарунками на передову військовослужбовцям, яким дуже приємно буде відчути теплоту та турбот ... Читати далі »

Просмотров: 433 | Добавил: Sea | Дата: 29.04.2016 | Комментарии (0)

27 квітня в гуртожитку ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» пройшов вечір – спомин про Чорнобильську трагедію. Минуло 30 років, але Чорнобиль не має минулого часу. 

Ведучі вечора Лемешевська Дар’я (учениця 27 групи), Зинькович Ян (учень 11 групи) та вихователь Варфоломеєва Л.А. нагадали нам про події чорного ранку 26 квітня 1986 року. Учениця 17 групи Бекірова Сусана прочитала вірші про тих, «що згоріли в огні» та загинули від радіації. Учень 24 групи Герман Максим підібрав музику до нашого заходу.

Згадали ми і про наших мелітопольців – ліквідаторів, яких залишилось трохи більше двох сотень з 1200 ветеранів – ліквідаторів. Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.

Суворова Тетяна - учениця 27 групи

Просмотров: 481 | Добавил: Sea | Дата: 28.04.2016 | Комментарии (0)

Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» 26 квітня відвідали виставу «ЕНДОРФІНИ» в Палаці культури ім. Т.Г. Шевченка, яку в рамках акції на підтримку культурного розвитку молоді м. Мелітополя показали Зразковий художній колектив соціально-психологічний театр «МасКа» ДНЗ «Мелітопольський професійний ліцей залізничного транспорту» та дитячий театр «Сузір’я» Мелітопольської дитячої школи мистецтв.

Сучасний період розвитку суспільства відзначається великими психологічними навантаженнями на особистість та значними вимогами до її здатності керувати своєю життєдіяльністю. Молодь опиняється в таких умовах, коли вона має велику кількість альтернатив щодо свого розвитку, які не нав’язуються примусово суспільством, але внутрішні перешкоди, що діють підсвідомо, підштовхують до неадекватних вчинків та вибору.

Вистава розповідає про сучасних підлітків: перше кохання, взаємини із однолітками, дружбу та долання життєвих перешкод. Театр - це творчий простір, де в кожного є можливість створювати і творити найбільше диво – своє ... Читати далі »

Просмотров: 428 | Добавил: Sea | Дата: 27.04.2016 | Комментарии (0)

Відповідно до Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді 26 квітня 2016 року юнаки випускних груп училища взяли участь в навчально-польових зборах на базі стрільбища АРЗ ДСНС в смт. Мирне.

Під час зборів юнаки виконали початкові вправи зі стрільби з автомата Калашникова АК-74, а також разом з викладачем предмету «Захист Вітчизни» Гуторовим О.П. здійснили краєзнавчий похід з метою ознайомлення з природними та історико-культурними пам’ятками Мелітопольщини.

Хлопці під керівництвом Олександра Петровича відпрацювали елементи пішохідного туризму, спортивного орієнтування, а також відвідали Національний історико-культурний заповідник «Кам’яна Могила».


Керівник фізичного фиховання
Діордієва О.К.

  ... Читати далі »

Просмотров: 462 | Добавил: Sea | Дата: 27.04.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія