Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Лютий » 17 » ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» долучилось до участі у проекті «Діалог і примирення в Україні»
09:40
ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» долучилось до участі у проекті «Діалог і примирення в Україні»

За запрошенням Центру соціалогічних досліджень при Мелітопольському державному педагогічному університеті ім.Б.Хмельницького представники педагогічного колективу та учнівської громадськості ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» взяли участь у інтерактивному заході з вимірювання стереотипів по відношенню до вимушених переселенців, який відбувся 16 лютого 2015 року в Інтеркультурному музеї «Кале».

Захід відбувся в рамках дослідницького проекту «Діалог і примирення в Україні», що ініційований Літературним угрупованням «СТАН» (Луганськ) за підтримки фонду National Endowment for Democracy. Проект спрямований на розвиток міжкультурного діалогу та примирення на регіональному рівні. Дії проекту включають в себе проведення дослідження та руйнування найбільш поширених стереотипів про людей з Донбасу в областях, які мають високу концентрацію вимушених переселенців.

Координатором і головним фасілітатором заходу проекту став Ярослав Мінкін - відомий громадський активіст, поет, культурний менеджер і громадський активіст. Громадські діячі, менеджери культури, педагоги, журналісти, а також активні громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб зібрались разом, щоб виявити та проаналізувати існуючі стереотипи по відношенню до вимушених переселенців та знайти способи руйнування найбільш поширених з них. Робота учасників проекту проходила як неформальна зустріч з використанням різних форм сучасних інтерактивних методів. В ході роботи учасники намагалися виробити спільне бачення щодо вирішення нагальних питань соціальної адаптації та інтеграції новоприбулих мешканців в існуючий культурний та соціальний простір мелітопольської громади.

Участь в цьому заході була дуже корисною для всіх учасників, оскільки допомогла в невимушеній атмосфері всім присутнім позбутися певних стереотипів у поведінці, та надихнула на подальший розвиток співпраці з новими членами громади.

В рамках дослідницького проекту також відбудуться подібні зустрічі в інших 10 великих містах України, а за його результатами буде створено загальноукраїнський аналітичний звіт та розроблено ефективні методики щодо руйнування стереотипів по відношенню до вимушених переселенців.

     $IMAGE2$

Переглядів: 469 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія