Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Липень » 14 » Ярмарок професій від Мелітопольського вищого професійного училища для вихованців інтеркультурного табору «Мозаїка»
13:02
Ярмарок професій від Мелітопольського вищого професійного училища для вихованців інтеркультурного табору «Мозаїка»

Мелітопольське вище професійне училище активно співпрацює з Мелітопольським державним педагогічним університетом ім. Б.Хмельницького у реалізації цікавих культурно-освітніх ініціатив. 
Так в травні місяці цього року ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відгукнулось на запрошення завідуючої лабораторії соціологічних досліджень і долучилося до участі в дослідно-експериментальній роботі «Формування готовності учнів загальноосвітніх навчальних закладів до міжкультурної комунікації».

Серед учнів І курсу було проведено анкетування щодо готовності учнів спілкуватися з представниками інших культу, а серед педагогів - щодо вміння формувати в учнів навички міжкультурної комунікації.

А також наше училище активно співпрацює із закладами культури міста та представниками різних національних спільнот, що проживають в Мелітополі при проведенні різних цікавих культурно-освітніх заходів. 

І от на початку липня ми вирішили долучитися до цікавого проекту, реалізованого Мелітопольською міською єврейською громадою – проведення в місті Мелітополі Інтеркультурного дитячо-підліткового табору денного перебування «Мозаїка».

Разом з представниками Центральної міської дитячої бібліотеки «Мальвіна» наші учні, педагоги та випускники влаштували для 25 вихованців табору цікавий розважально-пізнавальний квест під назвою «Ярмарок професій».

В різноманітних завданнях квесту діти, яких об’єднали в 5 команд, мали познайомитися не лише з тими професіями, яким навчають в нашому училищі, але й згадати професії казкових героїв та знайомих літературних персонажів, відгадати ребуси із зашифрованими назвами відомих актуальних професій, розповісти про свою майбутню професію організаторам та своїм друзям.

З професією «Живописець», якої навчаються у нас в училищі, дітей познайомила викладач спецдисциплін Однорог Т.В. – вона запропонувала дітям відчути себе справжніми художниками та зобразити на аркуші ватману портрет свого улюбленого вожатого. Але зробити це їм було нелегко – малювали діти всією командою, та ще й із заплющеними очима. Після проходження командами всіх етапів гри разом з вожатими було обрано найкращий портрет, який намалювали діти з команди «Позитив».

На станції з професії «Перукар-модельєр» випускниця цього року Порванова Ніна допомагала дітям засвоїти ази своєї улюбленої справи. Яку тут фантазію проявили учасники, і що цікаво - особливо хлопці, при створенні власних неповторних образів!

На станції «Школа» з професією вчителя дітей знайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Іванова Н.А. Тут діти мали не тільки відповісти на питання веселої вікторини, розгадати ребуси, а й поділитися власними знаннями про світ професій.

На бібліотечних станціях бібліотекар та наші волонтери також проводили з дітьми цікаві пізнавальні ігри, конкурси та вікторини.

А останнім етапом гри було відвідання танцювального майстер-класу від керівника хореографічного гуртка училища Зарєми Ібрагімової, яка є активною учасницею національно-культурного товариства кримських татар. Оскільки тематика табору інтеркультурна, то й знайомство з професією хореографа відбувалось на прикладі вивчення елементів кримсько-татарського танцю, який після загального закінчення всіх етапів гри всі учасники табору  разом станцювали у дружному колі.

В результаті всі команди гідно витримали складні випробування на всіх етапах та отримали море позитивних вражень. А ми дізналися, що наші юні учасники мріють стати як доктор Айболіт – ветеринаром,  хтось як Дядя Стьопа – поліцейським, хтось художником та як мама – інженером, а один хлопчик дуже переконливо розповідав, що він неодмінно стане Президентом.

І нам дуже хотілося б вірити, що їхні надії та бажання стануть дійсністю та всі діти зможуть обрати в майбутньому омріяну професію. А наше училище ще не раз проводитиме подібні профорієнтаційні заходи для учнів загальноосвітніх шкіл з метою якомога раннього виховання у дітей відчуття необхідності гідної професійної самореалізації.

Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

              

Переглядів: 507 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія