Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Січень » 15 » Аукціон-презентація авторських варіантів задуму уроку
08:14
Аукціон-презентація авторських варіантів задуму уроку

В межах методичного тижня ДНЗ Мелітопольського ВПУ, що проходив з 12 по 16 січня 2015 року, методична комісія верстатних професій 14 січня провела аукціон-презентацію авторських варіантів задуму уроку. Метою цієї ділової гри були:
•    удосконалення комунікативних навичок педагогів;
•    поповнення скарбнички педагогічних методів і прийомів;
•    створення сприятливого психологічного клімату в колективі.
Перед початком аукціону голова МК Антіфєєва І.В. оголосила тему, над якою працює методкомісія впродовж останніх 5 років. Також Ірина В’ячеславівна зробила презентацію авторського уроку з предмету «Технічне креслення» по темі «Прості розрізи». Викладач акцентувала увагу присутніх на активізації пізнавальної діяльності учнів за допомогою інноваційних технологій: ігрових ситуацій, роботи в малих групах, використанні опорних конспектів. Була продемонстрована електронна презентація до уроку, цікаві тестові завдання, відеоролики з теми.


Викладач спецпредметів Осикова О.П. розповіла, як вона систематично та цілеспрямовано впроваджує на своїх уроках інформаційні технології навчання. 
Олена Прохорівна розробила тести з основних тем для підвищення ефективності контролю знань учнів. Всі ці тести є в паперовому і електронному  вигляду, їх можливо використовувати на комп’ютерах. Ця програма складена таким чином, що комп’ютер сам ставить оцінку за відповідь. 
Для моніторингу знань учнів також складені багаторівневі завдання, які мають 4 рівня складності – початковий, середній, достатній, високий. Таким чином, усі учні на уроках з задоволенням працюють. Кожен з них обирає ті завдання, які здатний розв’язати. Це розширює межі самостійної роботи учнів, контроль перетворюється з нецікавої і не дуже приємної для учнів процедури на творчість з індивідуальним підходом до кожного учня.
При підготовці до уроків Олена Прохорівна склала багато електроних презентацій, яки ефективно використовує на уроках. 
Працюючи з ресурсами мережі Інтернет, вона використовує фрагменти відеоматеріалів при поясненні нового матеріалу, що сприяє формуванню в учнів інтересу до майбутньої професії, до спецпредметів, розширенню технічної ерудиції учнів і кругозору.  

Майстер виробничого навчання Швецова О.М. ознайомила присутніх зі своїм баченням методів і прийомів активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках виробничого навчання і продемонструвала роздатковий матеріал, електрифіковані стенди, інші наочні посібники, дидактичні матеріали.

Черкашина Н.М., майстер виробничого навчання розповіла, як вона впроваджує інноваційні технології не тільки на уроках, а і в позакласній діяльності: при створенні електронних енциклопедій з професії, проведенні технічних вікторин, аукціонів знань тощо. 
Після ознайомлення з педагогічним досвітом викладачів і майстрів виробничого навчання була проведена ігрова програма «Аукціон педагогічних знань». Команди  обирали питання з різних галузей знань: педагогіки, психології, права тощо.
Ці питання мали віртуальну вартість – 1, 2, 3, 4 фунтиків. 
Отримавши визначену кількість віртуальних грошей у наступному етапі гри, який проводила майстер Черкащина Н.М., команди боролися по правилам аукціону і викупляли лоти з призами.
Ділова гра проходила у теплій, дружній атмосфері і завершилася чаюванням з солодощами.

Переглядів: 725 | Додав: Sea | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія