Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
1 2 3 ... 21 22 »
З жовтня 2016 року по січень 2017 року Центр розвитку кар’єри «Професіонали» реалізовував проект «Посилення IТ-потенціалу Запоріжжя». 
 
Проект складався з декількох етапів:
1. Курси з web-програмування (розробка сайтів на платформі Wordpress, SEO-оптимізація, SMM-просування) в режимі оф-лайн та он-лайн;
2. Воркшоп «Копірайтинг для початківців» – теорія та практика створення власного контенту.
3. Розробка робочого сайту на платформі Wordpress (найпопулярнішій безкоштовній платформі в світі)
4. Форум «Digital Active Forum: Інтернет-технології для розвитку людини, громади, міста».
 
Просмотров: 739 | Добавил: Sea | Дата: 23.01.2017 | Комментарии (0)

З 19 по 23 грудня 2016 року в Державному навчальному закладі «Мелітопольське вище професійне училище» проводився тиждень «Слюсарів КВП та А (електромеханіка)».
Почався тиждень в понеділок 19.12.2016 з відкритої  класної години «Від минулого до сучасності. З історії виникнення засобів вимірювань.»  

У вівторок 20.12.2016р. викладач спецдисциплін Осикова О.П. презентувала технічну вікторину «Світ металів», з якої учні пізнали багато нового та цікавого. Наприклад, що самий дорогоцінний метал на планеті - це не золото і платина, (вони займають відповідне п’яте та четверте місце за вартістю), а каліфорній, 1 грам якого вартує 10 млн. доларів. Також учні відповідали на питання: який метал найбільш електропровідний, який метал найважчий, найлегший та ін. А також подивилися цікавий відеоматеріал про метали та їх сплави.

В середу 21.12.2016р. учні 34 групи зробили виставку світлин «Наші здобутки та досягнення. Від І до ІІІ курсу», де розмістили свої найцікавіші  фотографії з участі в різноманітних конкурсах, спортивних змаганнях, як працюють на практиці, відпочивають, здійснюють туристичні походи по найкращим місцям нашої області, наприкла ... Читати далі »

Просмотров: 748 | Добавил: Sea | Дата: 23.12.2016 | Комментарии (0)

Багато кажуть, що сучасна молодь ледача, нетямуща, бездушна. Але я з цим не згодна!

Дуже багато талановитої молоді навчається в Державному навчальному закладі «Мелітопольське вище професійне училище». Одна з них – наша зірочка, учениця ІІІ курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» – Тетяна Суворова. Своїми казковими роботами вона показує високий рівень володіння перукарською справою, надихає на нові творчі здобутки своїх колежанок – учениць-перукарок нашого училища. Тетянині плетені зачіски показані нижче. 

Перукарської майстерності Тетяна здобула під керівництвом майстра виробничого навчання Качури Т.П. та викладача спецпредметів Буцької О.В..

Тетянин талант гідно оцінили на третьому (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу з перукарського мистецтва «Снігова королева ESTEL 2016» за участі ТОВ «Естель Україна», що відбувся в м. Запоріжжі в листопаді 2016 року. В конкурсі взяли участь 19 конкурсантів із п’яти професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області. Суворова Тетяна посіла ІІІ місце з образом  «Рluck the eyes» (модель Віхляєва Вікторія). 

Інші наші учениці відмічені дипломами учасника:
... Читати далі »

Просмотров: 976 | Добавил: Sea | Дата: 23.12.2016 | Комментарии (0)

Кожна доросла людина колись була маленькою замріяною дитиною, і деякі з нас ще залишили в своєму серці віру в дива. А якщо в них вірити – вони неодмінно трапляються. Необхідно лише трошечки допомогти самим собі та оточуючим побачити дива навколо. І привід для таких подій завжди можна відшукати. А наприкінці року в нас дуже багато шансів стати учасниками цікавих та чудесних пригод.
 
Так, на День Святого Миколая співробітники Мелітопольського міського краєзнавчого музею разом з учнями ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» вирішили за гарною традицією стати «помічниками Святого Миколая» та  створити смачні та красиві подарунки за допомогою печива та шоколаду!
 
19 грудня на базі Мелітопольського вищого професійного училища співробітниками Мелітопольського міського краєзнавчого музею було проведено дуже смачний та трошки чарівний захід, а саме «Шоколадну майстерню». Учні разом з майстрами виробничого навчання та педагогами заздалегідь випекли печиво, яке потім прямо в стінах рідного навчального закладу перетворившись на справжніх «шоколатьє» прикрасили різнокольоровим шоколадними візерунками.
 
Цього року б ... Читати далі »
Просмотров: 780 | Добавил: Sea | Дата: 19.12.2016 | Комментарии (0)

19 грудня 2016 року в Державному навчальному закладі «Мелітопольське вище професійне училище» розпочався тиждень «Слюсарів КВП та А». 

В рамках тижня заплановано багато цікавих заходів. Так, понеділок  розпочався з відкритої  класної години «Від минулого до сучасності. З історії виникнення засобів вимірювань», яку підготувала та провела класний керівник групи № 34  Єременко О.М.  

Учні верстатних та слюсарних професій ознайомились з історією виникнення одиниць вимірювань від часів зародження людства, як тільки людині знадобилося вимірювати масу, довжину, час… Прослідкували їх розвиток до сучасних днів. Зацікавило  учнів  і те, що використовувалися міри, які були завжди «під рукою». Так, в  нашій країні  довжина вимірювалася перстами, ліктями, сажнями та ін. Деякі  стародавні одиниці вимірювань дійшли і до наших часів і ми активно ними користуємося і сьогодня. Наприклад, дюйм (дюймова діагональ екрану, дюймове різьблення), ярди, милі, фути та інше. На класній годині учні розгадували загадки, приймали активну участь в беседі, переглянули відеоматеріали.

Учні дізналися для себе багато нового ... Читати далі »

Просмотров: 678 | Добавил: Sea | Дата: 19.12.2016 | Комментарии (0)

15-16 грудня 2016 року у м. Київ відбувся «Фестиваль культурних та освітніх ініціатив» – фінальний захід проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами», що реалізовувся громадською організацією «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток»» та інститутом з міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. За запрошенням Науково-методичного центру освіти дорослих МДПУ ім. Б.Хмельницького, який теж приймав участь у реалізації проекту, фестиваль відвідала викладач інформатики ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Однорог Т.В.

Основні питання, що підіймалися на фестивалі стосувалися розвитку освіти дорослих в Україні, становлення та розвитку неформальної освіти, підвищення рівня культури населення шляхом переформатування діяльності культурних інституцій для залучення до них відвідувачів. Власним досвідом та досягненнями в цих напрямах ділилися як вітчизняні, так й іноземні спікери.
Для відвідувачів фестивалю було організовано 10 теоретичних й практичних майстер-класів, 5 з яких мав змогу відвідати кожен учасник за власним вподобанням. Це були й творчі майстерні з ство ... Читати далі »

Просмотров: 695 | Добавил: Sea | Дата: 19.12.2016 | Комментарии (0)

З метою привернення уваги учнів до проблеми людей з обмеженими можливостями та гуманного ставлення до інвалідів 5 грудня у гуртожитку ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»  була проведена година доброти «Дивиться на нас як на рівних», присвячена Всесвітньому дню інвалідів. Цей день був призначений  на 3 грудня  Асамблеєю ООН 17 років потому.

Вихователь гуртожитку Варфоломеєва Л.А. підготувала багато цікавого матеріалу до цього заходу. Учні зацікавлено слухали ведучих Козарик Анастасію, ученицю 27 групи, та Лук'яненко Артема, учня 21 групи, які розповіли історію виникнення цього дня, про долі людей інвалідів. Потім учасники заходу висловлювали свої думки, обговорюючи вислів «Я довго жалкував, що у мене діряві чоботи, поки не побачив людину без ніг» та дивились відеоматеріал з Інтернету «Десять всесвітньовідомих людей з обмеженими можливостями».

В кінці години доброти  учні зробили висновки, що суспільство та кожен з нас повинен турбуватися про тих, кому потрібна допомога та підтримка. І ми можемо допомогти людям з обмеженими можливостями реалізувати себе, свої здібності та таланти.

Вихователь
Варфоломеєва Л.А.

 

Просмотров: 649 | Добавил: Sea | Дата: 06.12.2016 | Комментарии (0)

Вже жовту осінь зима веде в танок
І закружляли у сніжинок хуртовини.
Під музику замріяних зірок,
Сніг розсипає по червоній горобині.

 01 грудня 2016 року учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» піснями, танцями, гумором проводжали ОСІНЬ та зустріли ЗИМУ. 
Учениці І-ІІІ курсів професії «Перукар, перукар-модельєр» котрий раз порадували усіх присутніх святковими, урочистими та повсякденними зачісками. Хлопці-верстатники групи 11 та ТУ-21 потішили вмінням вальсувати, а дівчата-перукарі групи 17 – сучасним танком. Дівчата з групи 27 Бекірова Сусана, Румянцева Юлія та групи 17 Штанько Лілія  заспівали сучасні популярні пісні. Зі сміхом та радістю присутні концерту зустріли наших улюблених жартівників – Ходирева Станіслава  та Лейнвебера Андрія з гумористичним номером. 

Ми зиму зустрічаємо
І щиро так вітаємо!
Іде вона з смішинками,
Нарядними ялинками.

Ібрагімова З.І. 
Художній керівник
«Мелітопольське ВПУ» 

... Читати далі »

Просмотров: 629 | Добавил: Sea | Дата: 05.12.2016 | Комментарии (0)

15 листопада 2016 року у місті Запоріжжя відбувся третій (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу з перукарського мистецтва «Снігова королева ESTEL 2016» за участі ТОВ «Естель Україна». В конкурсі взяли участь 19 конкурсантів із п´яти професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області.

Наше училище представляли чотири конкурсантки, учениці другого та третього курсу., які підготували роботи дуже високого класу.
Згідно з вимогами до конкурсної роботи майстри-початківці з професії перукар створювали ексклюзивний фантазійний образ снігової королеви за напрямком молодіжна субкультура «Панк та Рок». Учасники конкурсу працювали над створенням цілісного авторського образу, що відповідає сучасним тенденціям, гармонійно поєднує зачіску, макіяж, костюм, аксесуари, тип моделі.

Конкурсантам надавалась повна свобода творчості та можливість втілити в образ своє індивідуальне бачення та майстерність.
Кожна робота булла цікавою, тому й була відзначена журі за певною номінацією.

Голова журі, перукар-технолог компанії Estel міста Київ, Олена Немировська привітала конкурсантів та побажала успіхів, творчих ідей, втілення в життя своїх задумів та вручила дипломи переможцям та ... Читати далі »

Просмотров: 593 | Добавил: Sea | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

21 листопаду 2016 року вся Україна відзначила День Гідності та Свободи, присвячений буремним, доленосним подіям в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В Державному навчальному закладу «Мелітопольське вище професійне училище» цей день розпочався урочистою лінійкою, на якій викладач історії Дійков М.І. нагадав усім присутнім про події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року, потім були проведені тематичні класні години.

Учениця першого курсу Ліля Штанько і художній керівник ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Зарема Ібрагімова прийняли участь у міських заходах, які відбулися у краєзнавчому музеї. Вони дуетом виконали пісню «Заспіваймо пісню за Україну» для тих, хто безпосередньо приймали участь у доленосних для України подіях, для тих, для кого Революція Гідності стала не порожнім словом – для волонтерів, військовослужбовців, які захищали незалежність України на сході, для активістів і небайдужих людей.
Урочисте зібрання в Мелітопольському краєзнавч ... Читати далі »

Просмотров: 532 | Добавил: Sea | Дата: 25.11.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія