Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Червень » 1 » Цікаві моменти в навчанні живописців ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»
08:21
Цікаві моменти в навчанні живописців ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»

31 травня, напередодні святкування Міжнародного дня захисту дітей, учні І курсу ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» з професії «Живописець» стали учасниками майстер-класу з ліплення стародавнього посуду, який для них було організовано в Національному історико-археологічному заповіднику «Кам’яна Могила».

Бібліотекарями Центральної міської дитячої бібліотеки «Мальвіна» було підготовлено підбірку тематичної літератури з основ техніки ліплення з глини, мистецтва кераміки та гончарства, яку діти з цікавістю переглянули та змогли там обрати прототипи для своїх майбутніх творінь.

Завідуючий відділом охорони культурної спадщини заповідника Віктор Джос надав дітям  теоретичні відомості про стародавні способи виготовлення древніми людьми глиняного посуду та практичні поради щодо основних етапів процесу виготовлення глиняних виробів з доволі розповсюдженої природної сировини – звичайної глини. Далі він провів цікавий майстер-клас, на якому всі учні мали змогу самі пройти весь процес перетворення глини з пагорбу Кам’яної Могили у різноманітні керамічні вироби – хтось зробив собі тарілку, хтось чашку, а дехто навіть намагався зробити іграшки та прикраси. Особливу увагу учнів науковець зосередив на історичному аспекті цієї справи та на значенні символічних малюнків на посуді людей давнини.

Після практичної частини майстер-класу учні відвідали експозицію в музеї заповідника, де було представлено різні способи виготовлення глиняного посуду у давнину. А потім з величезним задоволенням діти піднялись на пагорб Кам’яної Могили, де вони милувались чудовими краєвидами та зробили безліч цікавих фотографій.
Так до великого дитячого свята наші учні не лише збагатили свої теоретичні знання з історії, мистецтвознавства, а й мали змогу ознайомитися з видатною пам’яткою історії та культури нашого краю, гарно та с користю провести час на свіжому повітрі в компанії друзів та отримати море позитивних емоцій.

Адміністрація училища висловлює щиру вдячність колективу Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна Могила» та бібліотекарям Центральної міської дитячої бібліотеки «Мальвіна» за надану можливість стати учасниками такого цікавого проекту.

Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

                    

Переглядів: 340 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія