Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Січень » 25 » Єдність – запорука Соборності України
10:43
Єдність – запорука Соборності України

22 січня в День Соборності України в Мелітополі відбулося засідання круглого столу на тему «Єдність – запорука Соборності України» в рамках проекту "Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення", який реалізується Консорціумом із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME), Конгресом національних громад України та ГО «Кримська діаспора». 

Організаторами зустрічі – членами Мелітопольської волонтерської групи «Патріот» до обговорення актуальних питань сьогодення було запрошено активних представників громадськості, педагогічної спільноти, науковців, вимушених переселенців, представників місцевої влади та ЗМІ.

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» на зустрічі представляли заступник директора з навчально-виховної роботи Іванова Н.А., художній керівник, член ГО «Комітет сприяння поверненню кримських татар на історичну Батьківщину «Азат» Ібрагімова З.І., член Ради учнівського самоврядування училища, учениця 27 групи – вимушена переселенка з Донецької області Енговатова Крістіна.

Україна протягом століть йшла до єдності своїх земель, до єднання прагнули мільйони простих українців. У зв’язку з останніми подіями в нашій країні, коли на Сході ведуться бойові дії, анексовано Крим, поняття соборності, об’єднання навколо національної ідеї стає життєво необхідним. Існує багато особливостей в кожному регіоні нашої великої держави, але вони не повинні ставати факторами, що роз’єднують країну. І для людей, які пережили втрату близьких, врятувалися від жахіть війни, вимушено переїхали на нове місце проживання – саме для них пошук шляхів об’єднання та нового змісту поняттю «соборність» є найактуальнішим завданням сьогодення. 

Зарєма Ібрагімова на прикладі своєї родини розповіла про те, що відчуває людина, яка не має змоги бути разом зі своєю сім’єю, вимушена покинути свою домівку та все життя прагне віднайти рідну Батьківщину. Крістіна теж висловила власні відчуття від пережитого, а також розповіла про своїх нових друзів та нові можливості, що відкриваються перед нею в новому співтоваристві училищного громадського життя і про велику роль педагогічного колективу у формуванні відчуття власної гідності та самосвідомості, сприйняття себе частиною спільноти великої соборної держави. 
Учасники круглого столу наголосили на тому, що збереження національних традицій – це і є основа спільного майбутнього країни, а об’єднання жителів України – мета та завдання кожного свідомого громадянина. 


                            Заступник директора з НВР
                            Іванова Н.А.

       

Переглядів: 360 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія