Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Квітень » 9 » «Оберіг роду – оберіг народу!»
19:19
«Оберіг роду – оберіг народу!»

9 квітня 2015 року учні та представники педагогічного колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» взяли участь в дитячо-молодіжній коннект-зустрічі до Великодня «Оберіг роду – оберіг народу!», яка відбулася в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї.

Метою зустрічі, в якій узяли участь учні 8 класу ЗОШ № 15, вихованці клубу «Факел» Центру дитячої та юнацької творчості, було навчити дітей та молодь виявляти увагу й повагу до власних сімейних традицій, виховувати любов до народної творчості, почуття національної гордості за свій народ, його культуру, мистецтво, здатність творити добро, нести красу в дім своїми думками й вчинками, зацікавити їх пошуками коріння свого родоводу.

Одна з головних сімейних традицій – зберігати пам'ять про свою родину. Традиції української родини завжди були тісно пов’язані з традиціями та святами всього українського народу. На цій зустрічі діти ознайомились з традиціями писанкарства в Україні, кольоровою гамою, символікою писанок різних регіонів нашої країни.

Застосувати набуті знання у практичній діяльності діти змогли на двох майстер-класах, проведених для них керівником гуртків клубу «Факел» та майстром виробничого навчання Воликом Валерієм Миколайовичем з його учнями-старшокурсниками з професії «Живописець» ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», які саме зараз проходять виробничу практику в краєзнавчому музеї.

Наприкінці заходу дітей чекало ще одне творче завдання. Використовуючи набуті знання про значення символів та кольорів справжніх писанок, діти за власною фантазією розмалювали 25 окремих фрагментів загального зображення великої писанки, що склали в єдину картину для подальшого експонування на загальноміській виставці «Писанка Миру» у другий день Великодневих свят 13 квітня на площі Перемоги біля пам’ятника Т.Г.Шевченку.

Плідна співпраця музею та навчального закладу є запорукою формування кращих прикладів міжгалузевого партнерства та співпраці.

Заступник директора
з ВР Іванова Н.А.

   

Переглядів: 491 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія