Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2014 » Грудень » 29 » Патріотизм – не просто слово для учнів ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»
14:39
Патріотизм – не просто слово для учнів ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»

В новому 2014-2015 навчальному році темою патріотичного виховання в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» було обрано «Формування активної громадянської позиції учнів та особистої відповідальності за долю держави».

З початку року було визначено пріоритетні напрями впровадження цієї теми, розпочато роботу над активізацією участі учнів в заходах національно-патріотичного спрямування. Адже патріотизм – це не лише любов та відданість Батьківщині, це передусім прагнення своїми діями служити її інтересам. Бо насправді патріотизм –не просто правильні слова чи гарна вишиванка, а ще й почуття, а про почуття необхідно не говорити, їх треба доводити справами. Патріотизм – це ще й щоденні корисні, добрі справи, це щоденна кропітка праця кожного в ім’я народу і землі, де народився і живеш.

Розвиток в учнів прагнення стати патріотами України, готовими самовіддано розбудовувати її як суверенну, демократичну, і правову державу, виявляти національну гідність, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві – основна мета системи патріотичного виховання. Учні та педагогічний колектив училища в цьому навчальному році активно бере участь в багатьох заходах патріотичного спрямування, організованих як Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, так і в акціях, які ініціює громадськість міста Мелітополя.

6 грудня учні нашого училища вперше стали учасниками великої благодійної акції «Радушие мелитопольцев – переселенцам Донбасса», під гаслом «Не будь байдужім! Долучайся!», організованої громадськими організаціями Мелітополя на допомогу людям, які знайшли притулок в Мелітополі, рятуючись від війни на сході України.

Натхненні участю в цій благородній справі активісти Ради учнівського самоврядування запропонували провести подібну акцію в стінах рідного навчального закладу під час святкування Дня Святого Миколая. Так, 19 грудня в училищі пройшов ярмарок «Дарунки Святого Миколая», де було представлено творчі роботи з різних видів декоративно-прикладної творчості, вироблені руками наших учнів та представників педагогічного колективу. Всі товари ярмарку було продано за символічну ціну, а виручені кошти було вирішено направити на допомогу воїнам – захисникам Вітчизни. А також прямо в холі І поверху було розгорнуто цікаву майстерню, де на імбирному печиві у вигляді новорічних та різдвяних символів (яке заздалегідь власноруч напекла майстер виробничого навчання з професії «Верстатник широкого профілю» Черкашина Н.М.) всі бажаючи мали змогу харчовими барвниками та шоколадом намалювати «солодкі шедеври». Таке цікаве, зігріте душевною теплотою авторів, печиво стало своєрідним символом новорічних та різдвяних свят і його було вирішено також передати в якості солодких «миколайчиків» нашим військовим в зону проведення АТО.

Нагода передати українським військовим свої дарунки (солодкі «миколайчики» та 12 комплектів теплих речей, які було придбано за рахунок коштів, зібраних трудовим колективом та учнями училища) стала 27 грудня. В цей день в фойє міського Палацу культури ім. Шевченка мелітопольські патріоти запросили всіх охочих взяти участь ще в одному благодійному ярмарку на підтримку українських військових під гаслом «Поздравь военного с Новым годом». За інформацією місцевих ЗМІ тут можна було передати корисні подарунки та кошти для військових через мелітопольських волонтерів.

Наші активісти вирішили не лише передати свої дарунки, але й долучитися до проведення ярмарку – повторити нашу «Солодку майстерню». Гості ярмарку із задоволенням малювали яскраві візерунки на солодких зірочках та ялинках, дехто просто купував за символічну 1 грн. вже розмальоване печиво для своїх близьких, а головне, що кожний, хто прийшов на ярмарок приніс свою любов, тепло и вдячність військовим. Наші «солодкі миколайчики» та теплий одяг волонтери пообіцяли направити мелітопольцям, які несуть службу в 23-му БТРО, а зібрані на ярмарку 100 грн. ми передали на лікування наших важкопоранених земляків.

Заступник директора з ВР
Іванова Н.А.

     

Переглядів: 494 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія