Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2014 » Грудень » 22 » «Скарбничка Миколайчиків» в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»
16:52
«Скарбничка Миколайчиків» в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»

В новорічні свята ми всі чекаємо чогось незвичайного і дивного. Тому в нашому училищі 19 грудня було підготовлено свято до Дня Святого Миколая «Скарбничка Миколайчиків», адже ми всі родом з дитинства.

Протягом дня всі охочі мали змогу стати учасниками багатьох цікавих заходів: «Майстерня чудес», «Шоколадна майстерня Святого Миколая», Ярмарок «Дарунки Святого Миколая», Концертно-розважальна програма «Чудеса Святого Миколая і не тільки», Святкова дискотека «Новорічні мрії».

«Майстерня чудес» запросила учнів та викладачів на майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас з кольорового та білого паперу, якими згодом прикрасили актову залу.

Створити «живописні шедеври» звичайним шоколадом на смачненькому печиві мали змогу всі бажаючі в «Шоколадній майстерні Святого Миколая» - майстер виробничого навчання групи другого курсу з професії «Верстатник широкого профілю» Наталія Миколаївна Черкашина напередодні власноруч напекла чудового імбирного печива у вигляді новорічних та різдвяних символів - зірочок, сердець та ялинок. Щоб потім разом з керівником хореографічного колективу училища Зарємою Ібрагімовою організувати майстер клас з прикрашання цих солодощів кольоровими шоколадними візерунками. Адже всім відомо, що основним символом Дня Святого Миколия є саме пряники, які називають миколайчиками. Існує повір'я, що Святий Миколай разом зі своїми помічниками-янголятками напередодні свята  випікає печиво у формі зірочок або місяця. Ці символи небесних світил підкреслюють, що Микола цього дня спускається на Землю з небес. Також існує легенда, що печиво, потрапляючи в мішок святого, стає схожим на свого майстра. Багато охочих виявилося стати помічниками Святого та зробити свої солодкі витвори мистецтва. Створені таким чином яскраві солодощі стали товарами на імпровізованому Ярмарку «Дарунки Святого Миколая», де також було представлено творчі роботи  з різних видів декоративно-прикладної творчості новорічної тематики, вироблені руками наших учнів та представників педагогічного колективу. Всі товари ярмарку було продано за символічну ціну, а виручені кошти будуть направлені на допомогу воїнам – захисникам Вітчизни.

Після уроків в актовій залі училища всіх чекала святкова концертно-розважальна програма «Чудеса Святого Миколая і не тільки». Ведучі із самого початку концерту із задоволенням розповіли, як з'явилася традиція відзначати День Миколая, що прийнято дарувати цього дня і чому важливо не забувати про це свято. Зала була святково прикрашена власноруч зробленими прикрасами, творчі колективи училища та окремі виконавці від груп підготували яскраві номери художньої самодіяльності, глядачі активно підтримували артистів бурними оплесками. В залі панувала святкова та дружня атмосфера. А завершився цей святковий день передноворічною дискотекою.

Заступник директора з ВР
Іванова Н.А.

      

Переглядів: 478 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія