Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Лютий » 27 » Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» доторкнулися до прекрасного
15:05
Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» доторкнулися до прекрасного

26 лютого 2016 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки відомого мелітопольського художника Миколи Чумакова-Славова «Йому підвладні фарба та метал» і презентація художнього буклету «Місто моєї юності». 

На цю знаменну подію були запрошені учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», які навчаються в училищі творчим професіям. Майбутні живописці та перукарі у супроводі майстра виробничого навчання з професії «Живописець» Волика Валерія Миколайовича стали свідками демонстрації багаторічних творчих досягнень багатогранного митця. На виставці було презентовано станковий живопис, акварелі, декоративно-прикладне мистецтво (чеканка), батик. Особливу увагу наших учнів привернули портрети з серії «Життя та діяльність видатних особистостей нашого краю».

Привітати художника прийшли колеги, друзі, родичі та багато поціновувачів його творчості. Звучали теплі слова, вірші, і навіть пісні рідною болгарською мовою художника. 

Микола Миколайович Чумаков-Славов народився 18 грудня 1935 року в болгарському селі Чешмелій (сучасна Богданівка) Приазовського р-ну Запорізької області. З 1970 року постійно мешкає в Мелітополі. За цей час працював художником в Мелітопольській філії художників Запорізького художнього фонду України, керував творчою секцією, був членом художньої ради міста, приймав активну участь в оформленні міста, брав участь в міських, обласних, республіканських, зарубіжних виставках – в загальній кількості був учасником більш ніж ста виставок. Численні роботи художника знаходяться у Франції, Німеччині, Італії, Канаді, Чехії, Прибалтиці, Молдові, Грузії та багатьох інших країнах, а також в приватних колекціях в різних куточках світу.

Відвідування подібних заходів для наших учнів має на меті не лише ознайомлення підростаючого покоління з творчістю сучасних видатних митців, але й формування любові до рідного краю, гордості за свою Батьківщину та людей, які тут живуть та своїми талантами творять славу нашій Україні.

Заступник директора з НВР
Кравець Н.О

        

Переглядів: 408 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія