Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Квітень » 4 » Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» - учасники Міжнародного культурного проекту “Museum Week”
12:27
Учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» - учасники Міжнародного культурного проекту “Museum Week”

Мелітопольський міський краєзнавчий музей є для ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» не тільки місцем проведення різноманітних виховних заходів, виробничої практики, але й потужним освітнім партнером. Цього року наші учні були запрошені долучитися до участі у Міжнародному культурному проекті “Museum Week”.

Museum Week – це культурний проект, який вперше стартував у Франції в березні 2014 року та мав  приголомшливий успіх, де музеї з різних країн показали унікальні витвори мистецтва і предмети культурної спадщини з музейних колекцій. Мелітопольський музей приєднався до Museum Week у 2015 році та завдяки активній участі  потрапив у перелік учасників 2016 року. 

Співробітники музею цього року вирішили вийти за рамки цього проекту та перевтілили віртуальний музейний тиждень у МОЛОДІЖНИЙ МУЗЕЙНО-ОСВІТНІЙ СЕМІНАР для учнівської та студентської молоді з 28 березня по 1 квітня. Протягом тижня для учасників семінару, якими стали 3 першокурсниці нашого училища з професії «Живописець» і «Перукар (перукар – модельєр)» та 15 студентів 1-3 курсів Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького, співробітники музею пропонували різноманітні форми роботи, результати якої було використано за основу при розробці фінальної інтерактивної гри: “Museum is my land”, на якій вони були Музейними волонтерами! 

На відкритті семінару було проведено інтеграційний тренінг, учасники ділились асоціаціями, що для них є музей, яким вони бачать музей сьогодні та у майбутньому. Далі відбулась інтерактивна екскурсія «Музейний бекстейдж», на якій вони побачили такі аспекти музейної справи, що незнайомі звичайним відвідувачам: завітали у майстерню художників та стали свідками того, як відбувається процес створення нової експозиції. Далі учні пройшли QR-стежинами і дізнались додаткову, цікаву інформацію про музейні експонати.

Під час другого дня семінару учасники прослухали лекцію-екскурс «Минуле та сучасність» і дізналися про життя особистостей, які створювали історію музею, а також про теперішніх працівників. Далі усі присутні мали змогу взяти участь у імпровізованих археологічних розкопках скіфського кургану. 

У третій день семінару відбулась музейна зустріч «Архітектура минулого століття», в ході якої учасники прослухали дивовижну розповідь, якою була будівля музею у ХХ ст. Далі всі разом здійснили пішохідну екскурсію «Променад Воронцовською», під час якої молодь дізналась, яким було місто майже два століття тому.

У четвертий день відбулась презентація «Сучасний музей: участь у міжнародних проектах», в ході якої учасники семінару побачили саме в яких міжнародних проектах та акціях брав участь Мелітопольський музей. Далі всі долучились до воркшопу «Map me happy» та розповіли про улюблені місця культурного відпочинку в нашому місті і відмітили їх на мапі.

Також у цей день всі разом розробили інтерактивну гру для учнів шкіл міста «Museum is my land», яку вони в останній день семінару провели у якості музейних волонтерів для учнів 7-8 класів дев’яти шкіл міста. Кожна команда разом з волонтерами пройшли залами музею, де учні чули різноманітні запитання, відповіді на які вони знаходили у експозиції. Правильні відповіді винагороджувались «фішками», які підрахували наприкінці гри і виявили переможців. 

Після успішного втілення досвіду учасники семінару зібрались для підведення підсумків і разом із представниками стратегічних партнерів – заступником директора ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Іванової Н.А. та ректором  МДПУ ім. Б.Хмельницького Молодиченко В.В.  заново пережили цей тиждень під час перегляду презентації: “We did it together!” «Ми - разом!». У підсумку кожен отримав іменний сертифікат учасника молодіжного музейно-освітнього семінару в рамках щорічного міжнародного проекту “#Museum Week” на імпровізованій «червоній доріжці» під спалахи фотокамер своїх колег, музейних працівників та представників місцевих ЗМІ.


Заступник директора з НВР
ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» 
Іванова Н.А.

                 

Переглядів: 371 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія