Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Лютий » 19 » В ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» шанують народні національні традиції
07:16
В ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» шанують народні національні традиції

Останній тиждень перед Великим постом в Україні, та й у всіх сусідніх з нами країнах, завжди був святковим. Відзначали завершення зими, готувалися зустрічати весну і готувалися до найсуворішого посту. В Україні цей тиждень носив кілька назв – Масляна, Масниця, Сиропустний тиждень, Колодій.

Учні та викладачі ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в цей тиждень вирішили вшанувати традиції своїх пращурів та долучитися до добрих справ сьогодення. Класні керівники ознайомили учнів з особливостями традиційних народних заходів цього святкового тижня, адже кожний день Масниці (Колодія, Масляної) має певне значення, назву та цікаві звичаї. В четвер 18 лютого було проведено благодійний ярмарок «Широкий четвер».

На великій перерві в фойє першого поверху найактивніші учні з 5 груп училища розгорнули святкову торгівлю млинцями, які власноруч приготували як самі учні, так і їх майстри виробничого навчання та класні керівники. Завдяки старанням та завзяттю учнів групи № 31 з професії «Верстатник широкого профілю» Тимофєєва Максима та Іващенка Владислава всі учні та представники педагогічного колективу не залишились без смачних страв. А купувати на ярмарку було що: учениця першого курсу з професії «Перукар» Костинська Антоніна напекла чудових млинців з сиром, а староста групи перукарів другого курсу Порванова Ніна пригощала млинцями зі згущеним молоком, художниця-третьокурсниця Анастасія Паршина приготувала солодкі млинці з цукром, млинці представників другого курсу з професії «Слюсар з конрольно-вимірювальних приладів та автоматики» були з різними начинками – зі сметаною, варенням, з картоплею та грибами. Ціна на млинці була символічною – одна та дві гривні, але лише за одну перерву в 15 хвилин вдалося зібрати 135 гривень, які відразу було вирішено передати для поранених в результаті проведення АТО. Така нагода буде у неділю 22 лютого – в міському палаці культури ім. Т.Г.Шевченка відбудеться міський благодійний ярмарок "Создай победу своими руками" на підтримку поранених в результаті проведення АТО.

Так веселий та цікавий ярмарок став ще однією доброю справою на користь захисників нашої Вітчизни.

           

Переглядів: 459 | Додав: Sea | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія