Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 117

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Квітень » 26 » Весело про серйозне
16:03
Весело про серйозне

12 березня Активістка Ради учнівського самоврядування ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» – староста 17 групи Сусана Бекірова стала учасницею одноденного тренінгу «Школи молодого лідера» для молодих активістів за системою «рівний рівному» у проекті «Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування» для молоді, що навчається в професійно-технічних навчальних закладах Запорізької області, який реалізується Запорізькою обласною правозахисною громадською організацією «Егіда-Запоріжжя».

За умовами проекту кожний юний активіст після тренінгу мав провести тематичне заняття зі своїми однолітками у власному навчальному закладі. Форму проведення заходу вони могли обирати довільно. Наша Сусана вирішила, що гарною формою роботи з такою серйозною темою буде навчальна гра і вирішила провести для учнів зі всіх груп училища пізнавальний тематичний квест «Торгівля людьми. Як уберегтися від небезпеки?».

25 квітня з метою надання організаційної допомоги у проведенні заходу до нас в училище завітали представники Запорізької обласної ПГО «Егіда-Запоріжжя» та представники Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

На початку заходу для учнів провели вступне анкетування з метою виявлення стану їх обізнаності з питань торгівлі людьми, потім продемонстрували інформаційний тематичний відеоролик та ознайомили з правилами гри.

З учнів училища І-ІІ курсів було сформовано 5 команд по 4 учні, які протягом вирішення завдань квесту мали підвищити рівень власної інформованості щодо проблеми торгівлі людьми.

Всього було організовано 9 тематичних станцій, де учнів чекали:

* «Юрист» в «Юридичній консультації» (кабінет правознавства), який пропонував їм підписати угоду на працевлаштування, але в тексті угоди необхідно було виявити приховані небезпеки;

* «Страховий агент» нагадав про необхідність при працевлаштуванні за кордоном мати медичну страховку;

* «Рятувальники» просили допомоги учасників гри при спасінні з трудового полону «жертви торгівлі людьми».

* В бібліотеці училища учні віднайшли всю необхідну інформацію, якою повинен володіти той, хто має намір працевлаштуватися на роботу закордон, а також самі змогли додзвонитися на телефони «Гарячої лінії».

* В актовій залі училища, яка на час проведення квесту перетворилася на нічний клуб, учні відчули себе танцівниками східних танців.

* В кабінеті спецдисциплін перукарської справи вони готували своїх колег до уявної співбесіди з роботодавцем в імпровізованій «імідж-студії “S’est la vie”.

* Кабінет англійської мови на день квесту перетворився на територію Посольства України у Великій Британії, де учні мали змогу зареєструватися англійською мовою, як громадяни, що отримали робочу візу.

* Майстерня верстатників стала «Машинобудівним заводом “BMW”», де учасники гри повинні були обрати собі спецодяг робітника та дотриматися правил техніки безпеки та охорони праці.

* Цікавим та творчим виявилось завдання в кабінеті спецдисциплін з професії «Живописець» - учні мали уявити себе в аеропорту одразу після приземлення на території невідомої держави та художніми засобами зобразити країну свого походження.

На кожній станції за невірне або неточне виконання завдань командам нараховувались штрафні бали. За сумою штрафів та часом проходження квесту перемогу отримали учні ІІ курсу з професії «Слюсар контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)», другими стали другокурсниці з професії «Перукар (перукар-модельєр)», а третю переможну сходинку посіли першокурсниці з професії «Живописець», до речі, дівчата з цієї команди отримали найменше штрафних балів, що показує їх обізнаність з теми заняття. Четвертими за результатами гри стали першокурсники з професії «Верстатник широкого профілю», і з п’ятим результатом гру завершили учениці-перукарі першого курсу.

Наприкінці квесту всіх його учасників чекали не лише приємні подарунки та сувеніри, а й смачний фуршет, який їм заздалегідь підготували організатори.

Так виявилося, що про серйозні речі можна дізнаватися в цікавій ігровій формі. І ми сподіваємося, що отримані таким чином знання стануть молоді у нагоді в їх дорослому житті.

                                Заступник директора з НВР
                                Іванова Н.А.

       

Переглядів: 423 | Додав: Sea | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія