Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2016 » Травень » 23 » Будь активним та сучасним – приходь до музею
14:17
Будь активним та сучасним – приходь до музею

ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» багато років співпрацює з Мелітопольським міським краєзнавчим музеєм, де наші учні з професії «Живописець» проходять виробниче навчання та практику.  А також багато виховних заходів для учнів всіх професій проходить у співпраці та на базі музею.
Цей рік для Мелітопольського музею є знаковим, нашому музею-95. До цієї поважної дати було заплановано та проведено низку цікавих заходів, в деяких з них наш колектив брав активну участь.

Так 13 травня на головній сцені міста пройшло урочисте святкування 95-річчя закладу, глядачами якого стали представники адміністрації нашого училища та педагоги. Від всього педагогічного та учнівського колективу ми подарували музею на згадку сувенір, виготовлений нашими учнями.

18 травня до Міжнародного дня музеїв в самому краєзнавчому музеї відбувся історичний перформанс «Всі таємниці розкриває музей». За час існування музею у ньому змінилося чимало експозицій і кожне покоління городян та гостей міста запам’ятало його по-своєму, і кожна віха історії пройшли перед глядачами у вигляді різноманітних та різножанрових інтерактивів та постановок. Почесні гості заходу, серед яких були майстри виробничого навчання з професії «Живописець» Валерій Волик та Інна Присс, побували на театралізованій екскурсії, де дізналися багато цікавого про історію та природу нашого краю і побачили, як народжується новий розділ експозиції – «Наш край з XVI ст. до 1917 року». 

А 21 травня, в ніч, коли сотні музеїв Європи щорічно відкривають свої реальні та віртуальні двері для феєричних шоу та особливих івентів представники педагогічного колективу та учні, які є учасниками творчих колективів національно-культурних товариств міста, відвідали молодіжну етно-культурну вечірку "музейної ночі" під назвою Museum Ethno Fest. Цей цікавий захід став поєднанням виступів національних творчих колективів міста з майстер-класами з народних танців, національними частуваннями, виставками фрагментів побуту.

Музей – це завжди культурний діалог – між минулим і сьогоденням, між вічними цінностями і сучасним світосприйняттям. А саме це означає, що у світі є потреба в духовності, яка наповнює наше життя новими відкриттями і відчуттям гармонії.

Основною метою ювілейних заходів було показати специфіку музейної діяльності так би мовити зсередини, щоб кожен мешканець міста та його гості розуміли і відчували, що вони вже є невід’ємною частиною історії, а втілення історії – це музей!

Ми ще раз приєднуємось до всіх поздоровлень на адресу творчого колективу музею, та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!


Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

                    

Переглядів: 426 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія