Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Ми обираємо світ без насильства
11:23
Ми обираємо світ без насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Цього року в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» дана акція включає заходи у співпраці з Клінікою, дружньою до молоді, Мелітопольським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Всеукраїнською благодійною організацією «АСЕТ».

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати: 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок; 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями; 5 грудня - Міжнародний день волонтера; 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

В рамках акції у гуртожитку училища 1 грудня бібліотекарем було проведено вікторину «Зупинимо СНІД разом», а 2 грудня вихователем була проведена тематична дискотека «Молодь проти СНІДу». Також 2 грудня класний керівник 15 групи за участю представника Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» організувала тематичну класну годину «ВІЛ/СНІД. Вибір за тобою». 

3 грудня для учениць 17 групи першого курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» психолог Клініки, дружньої до молоді Житник Т.С. провела заняття, на якому розглянули проблему насильства над дітьми, виявили основні види та прояви насильства, а також дізналися як допомогти дитині. яка стала жертвою насильства і куди можна звернутися за професійною порадою та допомогою. Наприкінці заняття Тетяна Сергіївна провела анкетування, яке зможе допомогти спеціалістам клініки покращити свою роботу, виявити ті проблемні питання, які хвилюють зараз саме молодіжну та юнацьку аудиторію та відшукати найкращі шляхи допомоги у вирішенні актуальних питань.

Завершиться цикл заходів Акції наступного тижня лекційно-тренінговим заняттям спеціаліста Мелітопольського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тему «Зупинимо насильство разом». А з 7 по 11 грудня в училищі відбудеться Тиждень правознавства «Знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки».

Заступник директора з НВР
Іванова Н.А.

     

Переглядів: 489 | Додав: Sea | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія