Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 21 22 »

Робити добро за покликом серця – під таким гаслом 27 грудня учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» вирішили приєднатися до благодійної акції Молодіжного руху «Твой выбор».

Активісти Ради учнівського самоврядування нашого училища з мережі «ВКонтакте» дізналися про проведення низки благодійних Новорічних добрих справ представниками Мелітопольського Молодіжного руху «Твой выбор». А саме про пошук талановитої молоді, яка б змогла зробити концертну програму для вихованців КЗ "Мирненський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей" до Нового року.

Наші учні – учасники колективів художньої самодіяльності училища швидко відгукнулись та вже о 9.00 недільного ранку 27 грудня зібрались на площі Перемоги щоб особисто познайомитися з представниками Молодіжного руху «Твой выбор». Виявилось, що ці молоді люди провели велику роботу щодо збору новорічних подарунків для дітей, які тимчасово перебувають в Центрі; вони разом з дітлахами писали листи до Діда Мороза і саме сьогодні малеча чекає на омрія ... Читати далі »

Просмотров: 496 | Добавил: Sea | Дата: 28.12.2015 | Комментарии (1)

24 грудня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулося святкування Нового Року. Активісти учнівського самоврядування училища разом з художніми керівниками підготували веселу концертно-розважальну програму під красномовною назвою «Новый год в кругу друзей». Адже всі учні та представники педагогічного колективу училища – це справжні друзі.
На початку програми ведучі привітали всіх зі святами та оголосили веселі правила програми – всім бути разом з друзями, мати гарний настрій та активно брати участь в іграх та конкурсах. Охочих друзів для виконання веселих завдань ведучих, якими цього вечора виступили учениця ІІ курсу з професії «Перукар (перукар – модельєр)» Суворова Тетяна та третьокурсник верстатник широкого профілю Блокітін Олег, було чимало. 
Просмотров: 343 | Добавил: Sea | Дата: 25.12.2015 | Комментарии (0)

17 грудня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» розпочався цикл Новорічних свят. Розпочинає цей казковий калейдоскоп улюблене свято всіх дітлахів – День Святого Миколая. А всім дорослим також хочеться хоч ненадовго відчути себе дитиною. Тому вже вдруге в нашому училищі до Дня Святого Миколая відбувається благодійна акція «Помічники Святого Миколая».

Ще з минулої п’ятниці учні всіх груп училища разом зі своїми класними керівниками та майстрами виробничого навчання почали готуватися до благодійного ярмарку «Дарунки Святого Миколая», де кожній групі необхідно було представити творчі роботи з різних видів декоративно-прикладної творчості, солодощі (запропоновано випекти власноруч печиво, або купити відповідне новорічній тематиці). Всі товари ярмарку планувалось продати за символічну ціну, а виручені кошти направити на допомогу дітям - вимушеним переселенцям та воїнам АТО. 

І от в четвер 17 грудня актовий зал по-святковому прикрашено власноруч виготовленими новорічними прикрасами, зібрано роботи на ярмарок і після 7-го уроку заграла музика. 

Для організації святкового настрою групи отримали завдання підготувати відеоролик з новорічн ... Читати далі »

Просмотров: 561 | Добавил: Sea | Дата: 18.12.2015 | Комментарии (0)

На день Святого Миколая чекають мільйони дітей і дорослих у всіх куточках світу, тому що окрім подарунків, він приносить в кожну оселю радість, надію і любов. З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, виконання заповітних бажань, що під силу тільки Святому Миколаю.

Завчасно в гуртожитку ДНЗ "Мелітопольське ВПУ" під керівництвом вихователя Варфоломеєвої Л.А. з 1 до 17 грудня була проведена благодійна акція "Микола про тебе не забуде!". Учні збирали солодощі, іграшки, канцтовари, книжки для знедолених детей. На новій сучасній кухні гуртожитку дівчата випікали печиво - "миколайчики", щоб потім віднести маленьким дітям.

У кабінеті вихователя учні виготовляли новорічні іграшки і прикрашали кімнату, де 17 грудня відзначалося свято "Творите добро!" Вихователь привітала всіх зі святом Св. Миколая, потім учениця 17 групи Бекірова Сусана та учениця 27 групи Лемешевська Дар’я прочитали вірш "Не закривайте сьогодні двері". А згодом прийшов Св.Микола, роль якого зіграв учень групи ТУ-1 Лейнвебер Андрій, він привітав усіх зі святом, а потім запропонував зіграти у веселі ігри.

... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: Sea | Дата: 18.12.2015 | Комментарии (0)

16 грудня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в рамках співпраці училища з Мелітопольським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся тренінг «Попередження конфліктів з оточуючими» для учнів І курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)».

Тренером виступила головний спеціаліст Центру Васлоян Олександра Костянтинівна. Протягом 45 хвилин заняття було розглянуто сутність поняття «конфлікт», необхідність попередження конфліктів та різні способи їх вирішення. 

Дівчата разом з тренером розглянули практичні приклади та життєві ситуації взаємодії з однолітками та батьками. Олександра Костянтинівна провела практичні вправи щодо усвідомлення фізичних си ... Читати далі »

Просмотров: 460 | Добавил: Sea | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

15 грудня до ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» завітали учні другого класу загальноосвітньої школи № 7. Педагогічний та учнівський колектив училища радо вітали гостей та провели для дітлахів цікаву екскурсію навчальним закладом.
Особливо цікаво школярам було в навчальних майстернях училища. Майстер виробничого навчання з професії «Верстатник широкого профілю» Черкашина Н.М. продемонструвала малюкам вироби, які можуть виготовити на верстатах учні її групи, розповіла про особливості професії верстатника. Цікаво дітям було подивитися на те, як вправно третьокурсники виконували складні завдання на верстатах. Потім школярі змогли поцікавитися у наших учнів, чи складно навчитися такій майстерності.

Потім діти завітали до майстерні учнів з професії «Живописець». Майстер виробничого навчання Присс І.В. не лише дала можливість подивитися за роботою своїх учнів, а навіть доторкнутися до найбільш цікавих робіт, виконаних на склі та тканині. Діти задавали багато питань учням, фотографували їх роботи та цікавилися особливостями цієї професії.

Напри ... Читати далі »

Просмотров: 416 | Добавил: Sea | Дата: 15.12.2015 | Комментарии (0)

12 грудня 2015 року народна циркова студія «Пламя молодости» Мелітопольського міського Палацу культури ім. Т.Г.Шевченка відсвяткувала 50-річний ювілей.

Привітати колектив циркової студії з визначним ювілеєм прийшла заступник директора з навчально-виховної роботи ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Іванова Н.А. з головою Ради учнівського самоврядування Порвановою Ніною.

З 1995 року колектив студії очолює один з перших вихованців цирку Віктор Переверзев, який є випускником відділення ДНЗ «Мелітопольське ВПУ». Він виховав цілу плеяду молодих, талановитих артистів цирку. Мелітопольський народний цирковий колектив не раз ставав переможцем обласних, регіональних, всеукраїнських і міжнародних фестивалів і конкурсів.

Віктор Володимирович постійно запрошує навчатися цирковому мистецтву учнів нашого училища. Цього разу на сцені виступали учні третього курсу з професії «Верстатник широкого профілю» Липневич Віктор та Новіков Олександр. У їх виконанні глядачі побачили веселу постановку «Акробати-невда ... Читати далі »

Просмотров: 361 | Добавил: Sea | Дата: 14.12.2015 | Комментарии (0)

Згідно статистики на об’єктах залізничного транспорту різко збільшилась кількість випадків травмування та загибелі підлітків віком від 12 до 19 років під час проїзду на дахах вагонів (рух «ЗАЧЕПИНГ») або підйому на дахи електропоїздів, цистерн для здійснення СЕЛФІ в екстремальних умовах.

Ця невтішна статистика свідчить про те, що підлітки наражають себе на небезпеку лише для того, щоб розмістити фотографії в соціальних мережах, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає майже 28 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів складає 600-800 метрів. Усі випадки травмування сталися внаслідок порушення самими потерпілими «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті». 

З метою попередження та профілактики травматизму на залізниці в Мелітопольському Вищому професійному училищі був проведений захід, на якому інженер з охорони праці ознайомила учнів та працівників училища з «Пам’яткою щодо дотримання громадянами Правил безпеки на залізничному транспорті», в якій освячені питання небезпеки залізниці ... Читати далі »

Просмотров: 410 | Добавил: Sea | Дата: 08.12.2015 | Комментарии (0)

Прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування, і коли насильство чиниться поруч з нами, у нас в домі, в училищі, на вулиці, на роботі, ми можемо зупинити його.

З метою первинної профілактики проявів насильства, формування толерантного ставлення до іншої людини 8 грудня в рамках співпраці ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» з Мелітопольським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено лекційно-тренінгове заняття «Зупинимо насильство разом».

В ході заняття спеціаліст Центру Юлія Прутських з метою підвищення поінформованості учнівської молоді міста розповіла про сутність жорстокого поводження з членами сімей, особливо, дітьми, його види, прояви та можливі шляхи запобігання приниженню людської гідності.

Дітям було наголошено про те, що першим кроком до подолання проблеми насильства в родині має стати її усвідомлення, як суспільством в цілому, так і кожним окремим громадянином, членом сім’ї. Кожен з нас має сказати "Стоп!" насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхл ... Читати далі »

Просмотров: 442 | Добавил: Sea | Дата: 08.12.2015 | Комментарии (0)

В рамках співпраці між Мелітопольським міським краєзнавчим музеєм та ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» учнів нашого навчального закладу 7 грудня о 14.00 відвідали ХІІ Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фестиваль проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно з метою створення можливостей для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше й найактуальніше документальне кіно з усього світу, щоб сприяти розвитку критичного мислення, формування активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.

Учасниками фестивалю окрім наших учнів стали учні ЗОШ № 25, Мелітопольської гімназії № 10 та студенти МДПУ ім Б. Хмельницького.

 

                                                         ... Читати далі »

Просмотров: 444 | Добавил: Sea | Дата: 08.12.2015 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія