Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 21 22 »

Четвертий рік поспіль Обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації проводить обласний конкурс патріотичного спрямування для студентської молоді «Я – Українка».

Метою Конкурсу є громадянсько-патріотичне, духовно-моральне виховання дівчат 16-25 років, підтримка їх активної громадської позиції, залучення до участі у патріотичному русі, сприяння реалізації творчого потенціалу та набуття цілісного образу жіночої краси.
Основною темою Конкурсу у 2016 році стала «Громадська діяльність та студентське самоврядування», тому одразу після отримання положення про проведення конкурсу Рада учнівського самоврядування училища вирішила, що саме цю тему яскраво зможе представити на конкурсі наша третьокурсниця Порванова Ніна.

З першого курсу Ніна виконує обов’язки старости своєї групи і стала переможцем конкурсу «Кращий учень 2013-2014 навчального року» ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в номінації «Кращий активіст року»; в 2014-2015 навчальному році була обрана ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: Sea | Дата: 21.03.2016 | Комментарии (0)

18 березня 2016 року в рамках співпраці з Клінікою, дружньої до молоді, в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулась зустріч учнів зі спеціалістом-урологом Гончаровим Є.О. Хлопці-старшокурсники з груп всіх професій мали змогу дізнатися відповіді на багато питань, що стосуються їх здоров’я. 

Під час проведення лекції всіх учнів та педагогічний колектив училища було повідомлено про можливість безкоштовного та анонімного консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію. За час перебування спеціалістів Клініки в училищі обстеження пройшли 20 учнів та 2 викладачі.

Ця зустріч є одним із заходів місячника боротьби з туберкульозом та за здоровий спосіб життя, який зараз проходить в усіх навчальних закладах області.

Представники Клініки ще раз нагадали педагогам про можливість учнів звертатися до спеціалістів Клініки, щоб одержати безкоштовні, конфіденційні, анонімні консультації гінеколога, дерматолога, уролога і психолога; роздали учням візитки з інформацію про послуги, адресу та інтернет-сторінку Клініки.

... Читати далі »

Просмотров: 373 | Добавил: Sea | Дата: 19.03.2016 | Комментарии (0)

Активістка Ради учнівського самоврядування нашого училища – староста 17 групи Сусана Бекірова стала учасницею проекту «Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування» для молоді, що навчається в професійно-технічних навчальних закладах Запорізької області, який реалізується Запорізькою обласною правозахисною громадською організацією «Егіда-Запоріжжя» в 2016 році. 

12 березня на базі ДНЗ «Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти» було проведено одноденний тренінг «Школи молодого лідера» для молодих активістів м.Мелітополь, м.Токмак, м.Молочанськ, смт. Якимівка та смт. Веселе. У рамках школи за системою «рівний рівному» було навчено 9 «юних тренерів».

Із захопленням юні тренери занурились у роботу, яка розпочалась неформальним знайомством. Під час роботи учні ознайомились з поняттям торгівлі людьми, а за допомогою «мозкового штурму» розглянули, як можуть порушуватися права в ситуації торгівлі людьми. Також не забули о ... Читати далі »

Просмотров: 401 | Добавил: Sea | Дата: 14.03.2016 | Комментарии (0)

07 березня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»  у групі 37 відбулася державна кваліфікаційна атестація з професії «Перукар (перукар-модельєр)» на присвоєння кваліфікації «Перукар 1 класу».

До роботи державної кваліфікаційної комісії традиційно було залучено представників 4 перукарень міста, педагогічного колективу та адміністрації училища. 

Учениці підготували доповідь про набуття теоретичних знань, а також відео- та фотопрезентації про хід виконання кваліфікаційної пробної роботи.

Члени комісії відзначили те, що більшість учениць мають конкретні теоретичні знання, володіють міцними знаннями навчального матеріалу, пов’язаного з технологією виконання сучасних стрижок та техніки колорування, мають високий рівень підготовки. Кращі оцінки отримали Сафонова Катерина, Гайипова Тетяна, Кваснікова Аліна, Макарова Кристина, Штепа Анастасія, Порванова Ніна, Топоркова Вероніка, Ярова Карина, Нудьга Ніна та Баратова Наргіз.

Учениці, які виявили пізнавально-творчий інтерес ... Читати далі »

Просмотров: 458 | Добавил: Sea | Дата: 07.03.2016 | Комментарии (0)

Напередодні святкування Міжнародного Дня 8 Березня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» класним керівником 27 групи Буцькою Оленою Володимирівною було організовано конкурсно-розважальну програму «Весеннее вдохновение».

З ранку 3 березня в училищі вже вітав весняний настрій. Дівчатка з груп-учасниць конкурсної програми готували свої привітання та допомагали прикрашати актову залу. І після уроків всіх працівників та учнів училища було запрошено в залу для перегляду конкурсної програми, вболівання за своїх фаворитів, отримання святкових привітань та передусім гарних емоцій та приємного весняного настрою.

В конкурсі брали участь дівчата І та ІІ курсів з професій «Перукар (перукар-модельєр)» та «Живописець».

У складі журі конкурсу працювали педагоги та адміністрація училища, а також випускник нашого училища, голова громадської організації «Молодь Мелітополя» Євген Єрьоменко. Він передав вітання від депутата Мелітопольської міської ради Романа Романова всім дівчатам, жінкам педагогічного та учні ... Читати далі »

Просмотров: 443 | Добавил: Sea | Дата: 04.03.2016 | Комментарии (0)

26 лютого 2016 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки відомого мелітопольського художника Миколи Чумакова-Славова «Йому підвладні фарба та метал» і презентація художнього буклету «Місто моєї юності». 

На цю знаменну подію були запрошені учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ», які навчаються в училищі творчим професіям. Майбутні живописці та перукарі у супроводі майстра виробничого навчання з професії «Живописець» Волика Валерія Миколайовича стали свідками демонстрації багаторічних творчих досягнень багатогранного митця. На виставці було презентовано станковий живопис, акварелі, декоративно-прикладне мистецтво (чеканка), батик. Особливу увагу наших учнів привернули портрети з серії «Життя та діяльність видатних особистостей нашого краю».

Привітати художника прийшли колеги, друзі, родичі та багато поціновувачів його творчості. Звучали теплі слова, вірші, і навіть пісні рідною болгарською мовою художника. 

Микола Миколайович Чу ... Читати далі »

Просмотров: 413 | Добавил: Sea | Дата: 27.02.2016 | Комментарии (0)

25 лютого 2016 року в Центральній міській бібліотеці ім. Лермонтова відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки, присвячений 145-річчю від дня народження великої української поетеси.

В міському конкурсі читців поезії учениці нашого училища беруть участь не вперше. Минулої весни наші дівчатка спробували свої сили в конкурсі читців поезії Ліни Костенко, і хоча вони тоді не отримали призових місць - це надало їм певного досвіду та натхнення.

З тогорічних учасників Антоніна Костинська (учениця ІІ курсу з професії "Перукар (перукар-модельєр)") після першої спроби участі у міському конкурсі вирішила до Дня міста 2015 взяти участь у міському конкурсі читців власної поезії з присвятою рідному місту - і отримала переможне ІІ місце в своїй віковій категорії.

Цього року Тоня також вирішила взяти участь у конкурсі і обрала для прочитання вірш "Ні ти не вмреш, ти щастя поховаєш". Але цього року удача їй не посміхнулась - і вона не отримала перемоги.

Разом з Тонею від нашого училища вирішили взяти участь у Конкурсі учениці І курсу за цієї ж професії - Бекірова Сусана, Гасенко Тетяна та Олійник Олена. Сусана вирішила прочитати вірш Лесі Українки "Contra spem spe ... Читати далі »

Просмотров: 406 | Добавил: Sea | Дата: 26.02.2016 | Комментарии (0)

В рамках заходів з патріотичного виховання учнівської молоді 19 лютого 2016 року учні 31 групи з професії «Верстатник широкого профілю» зі своїм викладачем з предмету «Захист Вітчизни» Гуторовим О.П., заступником директора з НВР Івановою Н.А., майстром виробничого навчання Н.М.Черкашиною, художнім керівником З.І.Ібрагімовою відвідали музей Мелітопольської територіальної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

Ветерани щиро розповідали хлопцям про ті події, що відбувалися у період проведення «Афганської війни», про роль воїнів-інтернаціоналістів, про їх мужність та героїзм, демонстрували зброю та амуніцію, відеофільми та тогочасні друковані матеріали.

Наприкінці зустрічі на честь 27-річчя виводу військ із Афганістану нагородили почесною грамотою представників педагогічного колективу за довголітню та плідну співпрацю з організацією МТО УСВА з військово-патріотичного виховання молоді.

Головною темою зустрічі стало твердження, що «Той, хто не знає своєї історії – той немає майбутнь ... Читати далі »

Просмотров: 394 | Добавил: Sea | Дата: 20.02.2016 | Комментарии (0)

В этом году в Украине стартовал Всеукраинский конкурс профессионального мастерства среди учащихся профессионально-технических учебных заведений по профессии «Станочник широкого профиля».

Мелитополь с его богатой машиностроительной историей не мог остаться в стороне от такого события. На базе Мелитопольского Высшего профессионального училища, в котором и обучают станочников широкого профиля, прошел первый этап этого конкурса. Задания были не простые, но интересные: на токарных и фрезерных станках изготовить деталь по предложенным чертежам и ответить на теоретические вопросы спецкурса. Жюри конкурса составили представители мелитопольских предприятий, на которых учащиеся училища проходят производственную практику. Из 6 участн ... Читати далі »

Просмотров: 705 | Добавил: Sea | Дата: 19.02.2016 | Комментарии (0)

18 лютого в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в рамках Тижня іноземної мови викладачами іноземних мов Маркевич О.Л. і Романенко І.Г. була проведена літературно-музичний урок-композиція, присвячений Дню Закоханих, «Поезія кохання». 

Учениці І курсу з професії «Перукар (перукар-модельєр)» взяли активну участь у підготовці та проведенні цього свята поетичного слова. Дівчата та гості заходу мали змогу послухати поетичні твори англійською, німецькою і українською мовами. Також були проведені вікторини, анкетування та ігри, що дали змогу кожній дівчині висловити свої думки, побажання, судження, розкрити свій творчий потенціал. Під час заходу звучали пісні про кохання англійською та німецькою мовами. 

Усі присутні мали змогу долучитися до шедеврів світового мистецтва за допомогою мультимедійного обладнання та творчого підходу лаборанта училища Таркашвілі К.М.
Захід отримав схвальні оцінки як самих учасників, так і присутніх на ньому гостей.

Викладач англійської мови
Романенко І.Г.

... Читати далі »

Просмотров: 375 | Добавил: Sea | Дата: 18.02.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія