Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 21 22 »

12 березня Активістка Ради учнівського самоврядування ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» – староста 17 групи Сусана Бекірова стала учасницею одноденного тренінгу «Школи молодого лідера» для молодих активістів за системою «рівний рівному» у проекті «Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування» для молоді, що навчається в професійно-технічних навчальних закладах Запорізької області, який реалізується Запорізькою обласною правозахисною громадською організацією «Егіда-Запоріжжя».

За умовами проекту кожний юний активіст після тренінгу мав провести тематичне заняття зі своїми однолітками у власному навчальному закладі. Форму проведення заходу вони могли обирати довільно. Наша Сусана вирішила, що гарною формою роботи з такою серйозною темою буде навчальна гра і вирішила провести для учнів зі всіх груп училища пізнавальний тематичний квест «Торгівля людьми. Як уберегтися від небезпеки?».

25 квітня з метою надання організаційної допомоги у проведенні заходу до нас в училище завітали представники З ... Читати далі »

Просмотров: 428 | Добавил: Sea | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

Ким я хочу бути? Яку професію обрати? Чи хочу я розвивати галузь роботів чи обрати шлях ремісника?

Доля середньої спеціальної освіти - вже зараз спірне питання серед експертів на ринку праці. 

Ми вже багато розмовляли  про професію «верстатника широкого профілю» та її роль у розвитку міста Мелітополя, але зараз хочу повернутися до інших професій, за якими ведеться навчання в нашому училищі  - це «перукар-модельєр» та «живописець».  Вже зараз в тренді ручна, мануфактурна робота. У моді все немасове, будь-то розшита вручну сорочка або виготовлена за індивідуальним замовленням річ інтер’єра.  Люди, які вміють робити щось своїми руками, той же самий манікюр, зачіску, неординарно та зі смаком прикрасити  інтер'єр, завжди будуть зі шматком хліба.

Забезпечити трудові будні багато в чому допоможе не точний розрахунок, а любов до своєї справи. Потрібно розуміти саму галузь і ставитися до своєї роботи як творчого акту, а це вже елемент усвідомленості.

Треба поставити собі питання : "Що я хочу робити в житті , чим хочу займатися?"
Якщо раніше людина покладалася на розрахунок , то зараз прагмат ... Читати далі »

Просмотров: 487 | Добавил: Sea | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

5 травня 2016 року запрошуємо всіх велолюбителів долучитися до загально обласної велоестафети, яка в м Мелітополі пройде за маршрутом: кінотеатр Перемога-майдан Перемоги-меморіальний комплекс «Братське кладовище»

Збір учасників 5.05.2016 о 17-30 біля кінотеатру Перемога.

Просмотров: 392 | Добавил: Sea | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

З метою гідного привітання українських військових зі святом Великодня, виконавчий комітет Мелітопольської міської ради пропонує всім небайдужим приєднатися до акції “Великодній кошик солдату”, а саме організувати збір продуктів харчування тривалого строку зберігання, предметів побуту та гігієни, а також сувенірів, малюнків і листів-побажань для передачі військовослужбовцям до зони проведення АТО.

Записати свої вітання можна в кабінеті № 5 (відповідальна –Коробова В.В.)

Прийом зібраної продукції відбудеться 28 квітня в кабінеті заступника директора з НВР Іванової Н.А. з 9.00 до 11.00

Передачу продуктів та сувенірів необхідно здійснити до 12.00 до Палацу культури ім. Шевченка 28 квітня.

Сподіваємося на порозуміння та підтримку ініціативи громадського волонтерського комітету.

 

Просмотров: 333 | Добавил: Sea | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

23 квітня учні та представники педагогічного колективу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» долучилися до Всеукраїнської ініціативи «Посади дерево», ініціаторами якої в місті Мелітополі стала молодіжний рух «Твой выбор». З хлопцями та дівчатами з цієї організації наші учні стали співпрацювати ще з грудня минулого року, і зараз дуже зраділи запрошенню долучитися до такої гарної ініціативи.

Дієву підтримку молодіжній ініціативі надали спеціалісти Управляння молоді та спорту і КП «Житломасив», які допомогли організувати інвентар, саджанці та воду.

В рамках акції було висаджено 55 саджанців на бульварі 30-річчя Перемоги біля міської бібліотеки ім. Горького. Серед дерев були каштани, берези, липи та рябини. Активні хлопці та дівчата з всіх курсів вправно готували місця під посадку, залучали до роботи перехожих городян, з радістю давали інтерв’ю місцевим ЗМІ та позували перед фотокамерами.

Заступник директора з НВР
Кравець Н.О.

... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: Sea | Дата: 24.04.2016 | Комментарии (0)

З 18 по 22 квітня 2016 року в ДНЗ "Мелітопольське ВПУ" проводився Тиждень охорони праці. В рамках цього тижня в понеділок 18 квітня інженер з охорони праці Василенко В.А. провела відкриту класну годину "Наша безпека – в наших руках", де особливу увагу було приділено питанням дій у випадку надзвичайних ситуацій.

У вівторок відбувся конкурс листівок "Здоров’я людини – багатство країни", присвячений пропаганді здорового способу життя. Переможцями цього конкурсу стали учениці 17 групи «перукарі» Бекірова Сусана і Олійник Олена, 2 місце виборола «слюсар» Мурашова Кароліна з 24 групи, а 3 місце посів «верстатник» з 11 групи Гайцев Костянтин.

У середу проводився День цивільного захисту, в рамках якого був проведений тренінг з евакуації учнів і працівників училища на випадок виникнення надзвичайної ситуації. А також відбулась зустріч з представником Мелітопольського міжрайонного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

У четвер «Конкурс на кращого з ... Читати далі »

Просмотров: 437 | Добавил: Sea | Дата: 23.04.2016 | Комментарии (0)

Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, почуття любові до людини, землі, з нагоди відзначення 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи учні ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» 21 квітня були запрошені до центральної міської бібліотеки   ім. М.Ю. Лермонтова на захід у форматі «жива книга» «А думалось, що атом той слухняний».

На зустрічі був присутній ліквідатор аварії Петро Олексійович Партасюк. У 1986 році він працював заступником керуючого трестом "Мелітопольагробуд" та був покликаний на військові збори на 180 діб. З 18 офіцерів покликаних із запасу, залишилося в живих всього 2 людини, Петро Олексійович серед них.

Також у читальному залі учні змогли переглянути книжкову виставку «Вічні дзвони подвигу й скорботи», яка розпов ... Читати далі »

Просмотров: 438 | Добавил: Sea | Дата: 22.04.2016 | Комментарии (0)

20 квітня 2016 року на базі ДНЗ «Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти» відбулося засідання Клубу лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області на тему «Лідерство як фактор формування внутрішньої активної позиції майбутнього громадянина». У засіданні Клубу взяла участь староста 17 групи Бекірова Сусана та заступник директора з навчально-виховної роботи Іванова Н.А.

Заступник директора з виховної роботи ДНЗ «Мелітопольський БЦ ПТО» Дорохова Л.М. та президент учнівського самоврядування Грідасова Христина поділились досвідом організації та діяльності учнівського самоврядування у своєму навчальному закладі.

Практичний психолог та соціальний педагог центру для молодих лідерів провели тренінг «Формула успіху лідера», а учасники заходу поділились досвідом роботи та своїми досягненнями.

Наприкінці семінару Молодіжна театральна студія «АРТ» ДНЗ «МБЦ ПТО» представила гостям виставу «Черствість душі ... Читати далі »

Просмотров: 412 | Добавил: Sea | Дата: 21.04.2016 | Комментарии (0)

16 квітня в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбувся День відкритих дверей «Твоя кар’єра – в твоїх руках!». До цього дня колектив училища підготував для гостей цікаву програму: виставки-візитівки професій «Верстатник широкого профілю», «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)», «Живописець», «Перукар-модельєр» в фойє першого поверху, цікаву програму на сцені актової зали, екскурсію навчальним закладом; спілкування з педагогами та учнями; цікаві майстер-класи.

На захід було запрошено майбутніх абітурієнтів, їх батьків та всіх бажаючих. О 10.00 майстри виробничого навчання, викладачі та адміністрація навчального закладу після огляду виставок запросили всіх гостей в актову залу, де в цікавій театралізованій формі сьогоднішні учні представили своє училищне життя, розповіли чому вони обрали свої професії та які переваги має саме наш навчальний заклад. 
Дівчата, що навчаються з професії «Перукар (перукар-модельєр)», представили веселу сценку про складнощі вибору професії, показали чом ... Читати далі »

Просмотров: 412 | Добавил: Sea | Дата: 18.04.2016 | Комментарии (0)

У рамках реалізації «Стратегії розвитку міста Мелітополь до 2020 р.», «Плану міжкультурної інтеграції міста Мелітополь до 2020 р.» та дослідно-експериментальної роботи «Створення навчально-методичних засад формування у дітей навичок міжкультурної комунікації» у стінах Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького 12 квітня відбувся регіональний круглий стіл на тему «Організація формування в учнів навичок міжкультурної комунікації у виховному середовищі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів».

У роботі круглого столу взяли участь представники Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, управління освіти Мелітопольської міської ради, науковці Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та директори й педагоги загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Систему професійно-технічної освіти міста представляла заступник директора ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Іванова Н.А.

Присутні розглянули питання, пов’язані з моніторинговими дослідженнями стану та о ... Читати далі »

Просмотров: 355 | Добавил: Sea | Дата: 12.04.2016 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія