Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 118

влажность:

давление:

ветер:

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна дитяча гаряча лінія

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 »

18 февраля 2015 года для учащихся ГУЗ «Мелитопольское ВПУ», которые проживают в общежитии, был проведен урок психологии с элементами тренинга «Все в жизни можно исправить, пока ты жив!». Профилактику суицида несовершеннолетних провели практический психолог Волович Э.В. и воспитатель общежития Варфоломеева Л.А.

Цель тренинга - сформировать адаптивное отношение к жизни, стрессоустойчивость, осознание ценности жизни у подростков. Развить толерантное отношение друг к другу, навыки взаимодействия, общения и сплоченности среди учащихся. Было проведено психологическое просвещение о суицидах и способах его предотвращения.

Ребята провели ритуал приветствия, называя имена и цвет своего настроения, передавая по кругу хрупкую статуэтку – символ жизни. Под соответствующее музыкальное оформление были прочитаны стихотворения «Лезвие бритвы в руках», а также стихотворение «О ... Читати далі »

Просмотров: 541 | Добавил: Sea | Дата: 19.02.2015 | Комментарии (0)

Останній тиждень перед Великим постом в Україні, та й у всіх сусідніх з нами країнах, завжди був святковим. Відзначали завершення зими, готувалися зустрічати весну і готувалися до найсуворішого посту. В Україні цей тиждень носив кілька назв – Масляна, Масниця, Сиропустний тиждень, Колодій.

Учні та викладачі ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» в цей тиждень вирішили вшанувати традиції своїх пращурів та долучитися до добрих справ сьогодення. Класні керівники ознайомили учнів з особливостями традиційних народних заходів цього святкового тижня, адже кожний день Масниці (Колодія, Масляної) має певне значення, назву та цікаві звичаї. В четвер 18 лютого було проведено благодійний ярмарок «Широкий четвер».

На великій перерві в фойє першого поверху найактивніші учні з 5 груп училища розгорнули святкову торгівлю млинцями, які власноруч приготували як самі учні, так і їх майстри виробничого навчання та класні керівники. Завдяки старанням та завзяттю учнів гр ... Читати далі »

Просмотров: 460 | Добавил: Sea | Дата: 19.02.2015 | Комментарии (0)

Рік Революції Гідності та російсько-української війни на сході країни стали переломними історичними подіями. Події на Майдані та на Східному фронті проявили вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість українських захисників, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої країни. 

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

20 лютого Україна щорічно відзначатиме День Героїв Небесної сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Маємо власну країну, власну історію, власн ... Читати далі »

Просмотров: 461 | Добавил: Sea | Дата: 17.02.2015 | Комментарии (0)

За запрошенням Центру соціалогічних досліджень при Мелітопольському державному педагогічному університеті ім.Б.Хмельницького представники педагогічного колективу та учнівської громадськості ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» взяли участь у інтерактивному заході з вимірювання стереотипів по відношенню до вимушених переселенців, який відбувся 16 лютого 2015 року в Інтеркультурному музеї «Кале».

Захід відбувся в рамках дослідницького проекту «Діалог і примирення в Україні», що ініційований Літературним угрупованням «СТАН» (Луганськ) за підтримки фонду National Endowment for Democracy. Проект спрямований на розвиток міжкультурного діалогу та примирення на регіональному рівні. Дії проекту включають в себе проведення дослідження та руйнування найбільш поширених стереотипів про людей з Донбасу в областях, які мають високу концентрацію вимушених переселенців.

Координатором і головним фасілітатором за ... Читати далі »

Просмотров: 473 | Добавил: Sea | Дата: 17.02.2015 | Комментарии (0)

Фінальні заходи Тижня військово-патріотичного виховання в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» додали їх учасникам натхнення на подальші дії та участь в інших благодійних проектах.

Протягом тижня з 9 по 13 лютого 2015 року учні та співробітники ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» стали учасниками великої благодійної акції «Допоможем воїнам Української Армії» - виготовлення маскувальної сітки, яку на підведенні підсумків тижня було заплановано передати через мелітопольських волонтерів до військової частини, яка зараз боронить східні кордони нашої держави.

12 лютого в спортивній залі училища було проведено спортивний захід «Козацькі розваги», де дівчата та хлопці після щирого привітання з головним суддею змагань «Щоб козацькому роду не було переводу – присягаємо на Вірність Вітчизні й народу!» змагались в різних цікавих конкурсах.

... Читати далі »

Просмотров: 511 | Добавил: Sea | Дата: 16.02.2015 | Комментарии (0)

В рамках Тижня військово-патріотичного виховання в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» заплановано проведення низки цікавих заходів.

Так в понеділок 9 лютого викладачі методичної комісії фізичної культури та Захисту Вітчизни Зубашенко Лариса Олексіївна та Гуторов Олександр Петрович для всіх учнів провели відкриту виховну годину на тему «Психологічна допомога населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації». В доступній та лаконічній формі педагоги надали не тільки важливий теоретичний матеріал, а й корисні практичні поради, які у випадку настання надзвичайних подій зможуть не лише допомогти справитися з ситуацією, а й, можливо, врятувати життя учнів та оточуючих.

З 10 лютого розпочався конкурс газет, малюнків та тематичних бойових листівок, результати якого будуть підведені наприкінці тижня.

11 лютого Лариса Олексіївна Зубашенко в актовій залі училища провела Урок мужності під гаслом «Повертайся живим!», в якому взяли участь активні учні зі всіх курсів училища. Пр ... Читати далі »

Просмотров: 550 | Добавил: Sea | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

6 лютого 2015 року в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» відбулося засідання державної кваліфікаційної комісії щодо проведення державної кваліфікаційної атестації учнів групи ТУ-21 з професії «Верстатник широкого профілю».

17 учнів групи через півтора роки навчання, часом важкого, але частіше захоплюючого, оволоділи навичками обраної професії, а зараз - подолали останній рубіж - захистили дипломні роботи.

Кваліфікаційна комісія під головуванням Гуріна Павла Володимировича – начальника механічного цеху ТОВ «Торговий дім «Мелітопольська агропромислова компанія» - одного з базових підприємств виробничої практики, розглянула матеріали дипломних робіт, результати виконання кваліфікаційних пробних робіт, виробничі характеристики. У відведений час для доповіді випускники докладно пояснили, як із заготовок виходить готова деталь, які при цьому використовуються металорізальні верстати, пристосування, ріжучий і вимірювальний інструменти. Один з членів комісі ... Читати далі »

Просмотров: 616 | Добавил: Sea | Дата: 07.02.2015 | Комментарии (0)

Згадаймо доблесть молодих людей, які десятки років перед нами мріяли і боролися за сильну Українську державу. Їхній подвиг — це наші святощі, єдині й нероздільні для всіх, хто живе на українській землі. Повертаймося до своїх основ і вчімося після всіх минулих випробувань жити як одна велика й сучасна нація, що має власну історію, поважає себе і здатна досягти найвищих цілей.

Просмотров: 416 | Добавил: Sea | Дата: 28.01.2015 | Комментарии (0)

22 січня 2015 року у МОН відбулося засідання експертної кадрової комісії з розгляду питань діяльності керівників закладів професійно-технічної та позашкільної освіти.

Під час засідання експертна кадрова комісія прийняла рішення щодо призначення Трифонової Олени Юріївни директором Державного навчального закладу «Мелітопольське вище професійне училище».

Просмотров: 468 | Добавил: Sea | Дата: 23.01.2015 | Комментарии (0)

Проголошення Незалежності України 22 січня 1918 року.

У цей день Українська Центральна Рада прийняла IV Універсал, який проголошував самостійність і незалежність УНР як вільної суверенної держави українського народу.

Українська Центральна Рада у листопаді 1917 року проголосила утворення Української Народної республіки, сподіваючись на федеративні стосунки із демократичною Росією. Поступове творення національної держави було перервано військовою агресією більшовицького режиму, який захопив владу в Росії.

17 грудня 1917 року більшовицька Рада народних комісарів РРФСР передала Українській Центральній Раді «Маніфест до українського народу з ультимативними вимогами до Української Ради» Володимира Леніна і Льва Троцького. Документ вимагав від українського уряду безумовної допомоги більшовикам в Україні. Ультиматум був відхилений 20 грудня 1917 року Українською Центральною Радою за підписом Володимира Винниченка та Симона Пет ... Читати далі »

Просмотров: 363 | Добавил: Sea | Дата: 21.01.2015 | Комментарии (0)

Останні новини та оголошення


Національна дитяча гаряча лінія